INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Csak az első határig jutott el az üres zsebű "világjáró"

Infostart / InfoRádió
Csak Calais-ig jutott el az a brit fiatalember, aki azt tervezte, hogy egy fillér nélkül elsétál Bristolból Indiáig. Mivel a franciák potyázónak és menekültnek nézték, fel adta nagyszabású tervét, és hazatért.

A 28 éves Mark Boyle azt tervezte, hogy egyetlen fillér nélkül eljut Indiába. Négy hete indult el Bristolból egyetlen kisebb hátizsákkal, mert abban bízott, hogy amerre csak jár, a jószívű emberek majd megvendégelik, és szállást adnak neki éjszakára.

Nagyon hamar csalódnia kellett. Csupán Calais-ig jutott el, de mivel franciául nem beszél, nem is tudott segítséget kérni. A franciák pedig hol potyázónak, hol menekültnek nézték - így aztán nem is adtak neki semmit.

Boyle azonban még nem adta fel teljesen nagy álmát. Most egyelőre azt tervezi, hogy a brit szigetet sétálja körbe, és közben franciául tanul, hogy jövőre megint nekivághasson az Indiába vezető útnak. Célja Porbander, Gandhi szülőhelye.

Boyle, aki korábban egy organikus élelmiszereket gyártó céget vezetett, a Freeconomy mozgalom tagja; a szervezet szerint ki kellene iktatni az életünkből a pénzt.

Az utazásáról írt internetes naplójában beszámolt arról, hogy mindjárt az indulása napján kétszer is meghívták vacsorázni Glastonburyben. Doverben csatlakozott hozzá még két fickó, együtt jutottak el Calais-ba.

"Nem elég, hogy (Calais-ban) senki nem beszéli a nyelvet (sic!), de ráadásul még tarhás bandának is néztek minket, pedig ennek éppen az ellenkezőjére számítottunk zarándoklatunk során. Ez halálra rémítettek minket, s mivel ráadásul kezdünk kifogyni az élelemből, napok óta nem aludtunk és rettenetesen hideg van, meg kell beszélnünk, mi legyen" - olvasható az utolsó bejegyzésben.

Boyle a BBC-nek nyilatkozva szavakba se tudta önteni, mennyire elkeseredett, amiért fel kellett adnia a tervét, és bocsánatot kért mindazoktól, akik támogatták.

A címlapról ajánljuk