eur:
393.17
usd:
352.2
bux:
73119.59
2024. szeptember 21. szombat Máté, Mirella

Kevesebb alvás - több tévénézés

Kevesebbet esznek, alszanak és mozognak az ausztrálok, mint korábban, viszont egyre több időt töltenek a számítógép és a tévé előtt - derül ki a legfrissebb statisztikákból.

Az Ausztrál Statisztikai Hivatal legújabb felmérésének eredménye szerint 2006-ban az átlag ausztrál nem töltött napi másfél órát sem evéssel, és kevesebbet aludt napi 8,5 óránál.

Sportolásra és szabadtéri tevékenységre 2006-ban nyolc perccel szántak minden nap kevesebbet, mint 1997-ben; az így "megspórolt" időt pedig számítógépezésre és tévézésre fordítják - pontosan 2,3 órát naponta, tíz perccel többet, mint az előző felmérés készítése idején.

Az átlagausztrál 2006-ban több mint 30 órával kevesebbet aludt, mint 1997-ben - ez napi öt perc mínusznak felel meg. A vizsgált időszakban az evésre és ivásra fordított idő is csökkent, átlagosan napi 4 perccel. Ugyanennyivel kevesebb időt fordítottak egyébként a házimunkára is.

Érdekes módon a gyerekek lehetnek a felnőttek "időspórolásának" nyertesei, a felmérésből ugyanis kiderült, hogy hét perccel többet (de így is csak 12-őt) fordítanak naponta a szülők arra, hogy mesét olvassanak, játszanak, vagy beszélgessenek a gyerekeikkel.

Címlapról ajánljuk

Gigantikus buzgár Békásmegyeren - figyelmeztet az FCSM

Nem szabad elvinni a homokzsákokat az ideiglenes gátakról, még akkor sem, ha már elvonult az ár - figyelmeztet a Fővárosi Csatornázási Művek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.23. hétfő, 18:00
Hankó Balázs
kultúráért és innovációért felelős miniszter
Lefordultak az európai tőzsdék, a magyar piac erős volt pénteken

Lefordultak az európai tőzsdék, a magyar piac erős volt pénteken

Csütörtökön még nagyot emelkedtek az európai részvénypiacok, történelmi csúcsra emelkedett a német tőzsde, pénteken viszont lefordulás jött, főként az autóipari részvények árfolyama esett nagyot, miután profitfigyelmeztetést adott ki a Mercedes-Benz. Az európai hangulatromlást az amerikai tőzsdék is lekövették, mérsékelt eséssel indult a pénteki kereskedés, nap végére azonban a csütörtöki záróérték közelébe értek a vezető amerikai részvényindexek..

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×