eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A tökéletességet okozó extra 5 százalék

Felfedezték a tökéletes női láb titkát lengyel kutatók. A kulcs az extra öt százalékban rejlik.

A kutatás során kiderült: ahhoz, hogy az átlagosan 162 centiméter magas nők lába akkor tökéletes, ha az a belső oldalon mérve 77,7 centiméter - vagyis öt százalékkal több az átlagos 74-nél.

Azonban a túl hosszú láb sem okvetlenül jó esztétikai szempontból, mert a kutatás azt is kiderítette, hogy ha valakinek az átlagosnál 10 százalékkal hosszabb a lába, azt már nem tartják a többiek - sem a nők, sem a férfiak - vonzónak.

Az eredmény megmagyarázza, miért választották a "legszebb lábú hírességnek" a mindössze 152 centiméter magas Kylie Minogue-ot: bár a lába valójában kicsi, a termetéhez képest azonban hosszú. S megmagyarázza azt is, miért választják a nők a kényelmetlen tűsarkú cipőt a kényelmes lapos talpú helyett - így ugyanis a lábuk hosszabbnak tűnik.

A Wroclawi Egyetem 218 önkéntest - nőket és férfiakat vegyesen - kértek fel arra, hogy hét férfi, illetve nő árnyalakját osztályozzák aszerint, mennyire találják vonzónak a lábukat.

Valamennyi kísérleti alany egyforma magas volt, csak a lábuk volt különböző hosszúságú. A legvonzóbbnak pedig az találtatott, akinek a lába az átlagosnál 5 százalékkal hosszabb.

A kutatást vezető Boguslaw Pawlowski szerint ennek az lehet a magyarázata, hogy a hosszú láb az egészség jele. Akinek ugyanis rövid a lába, azt inkább fenyegetik szív- és érrendszeri betegségek, 2-es típusú cukorbetegség, és nagyobb a szervezetükben a triglicerid nevű vérzsír szintje, ami az erek, elzáródását, szívbetegséget, stroke-ot és inzulinrezisztenciát okozhat a férfiaknál.

Bár a kutatás, amelynek eredményeiről a New Scientist című szaklapban számoltak be, csak lengyelek körében készült, Pawlowski feltételezése szerint igaz minden nyugatira is.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×