eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

A gyilkosnak csak egy dolga van: választani a fejsze és a pöröly között

A brit filmminősítő intézet keresi azt a jogi megoldást, amellyel megakadályozhatja a Manhunt 2 (Embervadászat) című számítógépes játék kereskedelmi forgalomba hozását.

A múlt héten a Manhunt 2 című fejlesztője, a Rockstar elérte, hogy a fellebbviteli tanács feloldja a játékra korábban kiszabott tilalmat. Az intézet szerint a döntés helytelen törvényértelmezés alapján született.

A játékot először júniusban tiltották be, majd októberben erre a sorsra jutott annak átdolgozott változata is.

Amikor az intézet először utasította el a játék besorolását, vagyis gyakorlatilag betiltotta azt, a szervezet vezetője, David Cooke azzal indokolta a döntést, hogy a Manhunt 2 bátorítja az oktalan szadizmust.

A játékot az Egyesült Államokban október 31-én, vagyis Halloweenkor hozták forgalomba.

A megjelenést korábban tervezték, de a Manhunt 2 az amerikai számítógépes játékokkal foglalkozó hatóságtól "csak felnőtteknek" besorolást kapott, ezért a programozók módosításokra kényszerültek.

Az amerikai bizottság a besorolást végül "M", vagyis "felnőtteknek szóló" jelzésre változtatta meg, így megjelenhetett a meglehetősen ellentmondásos játék.

A Manhunt sztorijában a főszereplő megszökik egy elmegyógyintézetből, majd megkeresi, és agyonveri azokat az embereket, akik oda juttatták.

A programban a játékosok a férfi "bőrébe bújva" verhetnek agyon embereket válogatott kegyetlenséggel, fejszével vagy éppen nagykalapáccsal.

A fejlesztő Rockstar Games szerint a hasonló játékokért rajongó felnőtteknek készült a Manhunt 2, és ezek az emberek tisztában vannak azzal, hogy a játék fikción alapul.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×