eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Kiutálták a nagymamát, mert "túl öreg és kövér"

Hiába vezette a legsikeresebb fogyókúrás tanfolyamot Brenda Tolley, kiutálták a főnökei, mert szerintük "túl öreg és kövér". A 64 éves nagymama diszkrimináció és tisztességtelen bánásmód miatt beperelte a céget.

Brenda Tolley maga is jelentkezett 1995-ben a Slimming World fogyókúrás tanfolyamára, s a cégnél hamarosan állást ajánlottak neki: konzultáns lett, és saját csoportokat kapott.

Négy évvel később már vezetői pozíciót kapott, és évi 30 ezer fontot (10,7 millió forintot) keresett - egészen áprilisig, míg a vállalat vezetői úgy nem gondolták: az asszony már nem elég jó kinézetű ahhoz, hogy őket képviselje.

Elbocsátani nem merték, de folyamatosan piszkálták, kritizálták, majd bejelentették: a felére csökkentik a fizetését. Tették ezt annak ellenére, hogy Tolley több ezer embernek segített megszabadulni a fölös kilóktól, csoportjai olyan sikeresek voltak, hogy díjakat is nyertek. A cégnél is többször megjutalmazták, mert akár száz fős csoportokat is képes volt vezetni.

Az asszony nem tűrte a megaláztatást, és felmondott - majd a kora miatti diszkrimináció és tisztességtelen bánásmód miatt beperelte a céget. A per most folyik a readingi bíróságon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×