INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Korábban kezdődik a síszezon Európában

Infostart / InfoRádió
Rekordmennyiségű hó esett novemberben az európai síterepeken, a szállodák és a pályák tulajdonosainak így egyelőre nem kell aggódniuk a globális felmelegedés miatt.

Tavaly Európában gyakorlatilag nem volt hó, ezért az alacsonyabban fekvő sípályák környékén már azt tervezték, hogyan csábíthatnák télen is inkább a túrázás szerelmeseit.

Idén azonban bizakodva várják a telet, néhány pályán már november végén is elég hó esett ahhoz, hogy síelni lehessen. Az utazási irodáknál folyamatosan foglalják le a helyeket a sízők, akik minél hamarabb hódolni szeretnének kedvtelésüknek.

Svájcból és Ausztriából heves havazásokat jelentenek, Franciaországban és Németországban azonban még csak várnak a csapadékra.

A svájci Verbier-ben soha nem kezdődött olyan jól a szezon, mint az idén, az ausztriai Kitzbühelben pedig - ahol tavaly novemberben rekord meleget mértek - a tervezettnél hat héttel korábban megnyitották a pályákat.

Pedig mindenki attól félt, hogy a globális felmelegedés miatt a síszezon a hagyományosnál később kezdődik majd, és rövidebb is lesz. Az eddigi havazások és a hideg idő azonban megnyugtatták a sípályák kezelőit.

A címlapról ajánljuk