eur:
394.05
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Korábban kezdődik a síszezon Európában

Rekordmennyiségű hó esett novemberben az európai síterepeken, a szállodák és a pályák tulajdonosainak így egyelőre nem kell aggódniuk a globális felmelegedés miatt.

Tavaly Európában gyakorlatilag nem volt hó, ezért az alacsonyabban fekvő sípályák környékén már azt tervezték, hogyan csábíthatnák télen is inkább a túrázás szerelmeseit.

Idén azonban bizakodva várják a telet, néhány pályán már november végén is elég hó esett ahhoz, hogy síelni lehessen. Az utazási irodáknál folyamatosan foglalják le a helyeket a sízők, akik minél hamarabb hódolni szeretnének kedvtelésüknek.

Svájcból és Ausztriából heves havazásokat jelentenek, Franciaországban és Németországban azonban még csak várnak a csapadékra.

A svájci Verbier-ben soha nem kezdődött olyan jól a szezon, mint az idén, az ausztriai Kitzbühelben pedig - ahol tavaly novemberben rekord meleget mértek - a tervezettnél hat héttel korábban megnyitották a pályákat.

Pedig mindenki attól félt, hogy a globális felmelegedés miatt a síszezon a hagyományosnál később kezdődik majd, és rövidebb is lesz. Az eddigi havazások és a hideg idő azonban megnyugtatták a sípályák kezelőit.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×