eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Feminista partnerrel jobb a szex

A női egyenjogúságot elfogadó férfiak és nők általában stabilabb párkapcsolatban élnek, és a szeretkezést is jobban élvezik - derült ki egy amerikai felmérésből, amelyben egyetemista korú fiatalokat és idősebbeket kérdeztek meg.

A Rutgers Egyetem tanulmányt készítő szakemberei azt tapasztalták, hogy mind a férfiak, mind a nők hajlamosak negatív véleményt alkotni a feminizmusról, például, hogy a feminista nők csúnyák és a férfierőszak áldozatai.

A vizsgálatban résztvevők átlagéletkora 26 év, és átlagban négy éve élnek párkapcsolatban. Általánosságban elmondható, hogy minél idősebb valaki, annál inkább összeférhetetlennek ítéli meg a feminizmust és a romantikus kapcsolatot.

A kutatók egyrészt arra voltak kíváncsiak, hogyan vélekednek a megkérdezettek a saját maguk és a partnerük által esetlegesen képviselt feminizmusról, a nemek közötti egyenlőségről, továbbá felmérték a kapcsolatukkal és a szexuális életükkel való elégedettségüket is.

Jobb kapcsolat, jobb szex

Azok az egyetemista korú lányok, akiknek partnere elfogadja a női egyenjogúságot, kiegyensúlyozottabb és jobb kapcsolatról számoltak be. A hasonló beállítottságú partnerrel rendelkező idősebb nők egészségesebb kapcsolatról és nagyobb szexuális elégedettségéről adtak számot, mint azok, akiknek társa a hagyományos férfi-női viszonyok híve. A jelek szerint a romantika és a feminizmus jól megférnek egymás mellett.

A kutatók egyelőre csak találgatják, miért gyakorol a feminizmus pozitív hatást a párkapcsolatokra. Elképzelhetőnek tartják, hogy az egyenjogúságot elfogadó férfiak támogatóbb társak, másrészt a karrierjüket építő nők által szerzett többletjövedelem könyebbé teszi az életet.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×