eur:
389.39
usd:
361.75
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Már érdemes téli gumira váltani

A téli gumi fékútja hatszor, nyolcszor rövidebb a nyárihoz képest. Az InfoRádió által megkérdezett szakember szerint ezért ezen a terméken nem szabad spórolni.

Az Allianz Vezetéstechnikai Centrumának vezetője nem ajánlja a használt gumi megvételét sem, azt pedig el sem tudja képzelni, milyen lehet az a köpeny, amelyet ezer forintért árulnak. Mert hogy erre is van példa.

Presoldt Ferenc elmondta: a téli guminak más az összetétele, más a mintázata és a bordázat mélysége is. Ennek köszönhetően kiszorítja a latyakot vagy a vizet, és még a nagy hidegben sem keményedik meg.

A szakemberek általában azt ajánlják, hogy napi 7 Celsius fokos átlaghőmérsékletnél cseréljük le a köpenyt. Szerinte azonban a hideg beálltakor mindig nagy a sor a gumisoknál, ezért már most érdemes téli gumira váltani.

Mint mondta, az újonnan vásárolt gumiknál, sőt, az új autóknál is érdemes odafigyelni arra, hogy hány éves a köpeny. Õ ugyanis találkozott már olyan újonnan vásárolt autóval, amelyre négy éve gyártott gumiköpenyt raktak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×