eur:
389.78
usd:
363.64
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Már a gyerekek között is egyre több az alkoholista

Nagy-Britanniában minden hetedik olyan ember, akit alkoholproblémákkal szállítanak kórházba, 14 év alatti. Egyre emelkedik az alkoholizmussal kezelt gyermekek száma, az elmúlt egy évben a 60 milliós lakosú szigetországban több mint kétezer ilyen esetet regisztráltak.

A gyermekek körében is terjedő alkoholizmus veszélyeire hívták fel a figyelmet brit kutatók egy most készült felmérés alapján. Más kutatások alapján arra is figyelmeztettek, hogy egyre gyakoribb a gyermekkori terhesség vagy a fiatalok által elkövetett bűncselekmény.

Mint mondták, az egyre nagyobb mennyiségű alkohol fogyasztása hosszabb távon is igen káros lehetnek a szervezetre.

A felmérés készítői az eredmény hatására ismét felhívták a figyelmet az alkoholtermékek reklámjának korlátozására. A hirdetéseket ugyanis gyakran délután három és öt óra között adják a televíziók, éppen akkor, amikor a gyermekek hazaérnek az iskolából, és leülnek a tévé elé.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy miközben a brit kormány 3,7 millió fontot, azaz több mint 1,3 milliárd forintnak megfelelő összeget költött az alkoholizmus káros hatásainak ismertetésére, a szeszipar ugyanezen idő alatt az összeg sokszorosát, 200 millió fontot fordított a termékek reklámozására.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×