Az olaszok megunták, hogy szinte mindenhol másként készítik az eszpresszót és a kapucsínót, ezért szigorú szabályokhoz kötnék a kávéfélék készítését.
Az olasz parlament mezőgazdasági bizottságának elnöke, Marco Lion attól tart, hogy elvész az olasz kávé igazi lényege, mert több európai kávézóban egyáltalán nem tudják, hogyan kell elkészíteni egy jó csészével.
"Csak egy igazi és hiteles módja van a capuccino elkészítésének, a kávézókban mégis számtalan módon csinálják" - mondta a politikus.
Az elképzelések szerint szigorú ellenőrzésekhez kötnék a kávékészítés folyamatát, és a feltételeknek megfelelők végül hitelességi bizonyítványt kapnának.
Az előírások szerint az igazi kávénak mogyoróbarna színűnek kellene lennie, míg a habnak úgy kell feküdnie rajta, mint egy szoros pulóvernek. A krémnek 2-4 milliméter vastagságú kell lennie, és sokáig kell a kávé tetején megállnia anélkül, hogy lyuk keletkezne a közepén-
"Az eszpresszónak arisztokratikusnak, elegánsnak, nemesnek, szigorúnak, tisztának, őszintének, érzékinek, ízesnek, hatalmasnak, gazdagnak, élénknek, értékesnek, illatosnak és progresszívnek kell lennie" - sorolta a kávé értékeit Marco Lion.
Az olasz nemzeti eszpresszó intézet előírásai szerint a tökéletes kapucsínó 25 milliliter eszpresszóból és 125 milliliter tejből áll.
Súlyos gond merült fel az elektromos autózással kapcsolatban