eur:
394.89
usd:
370.61
bux:
65271.55
2024. április 19. péntek Emma

Újfajta védekezés az allergia ellen: szoktassuk a gyereket a mogyoróhoz!

Több kárt okoznak, mint amennyit használnak azok az anyák, akik eltiltják gyermeküket a mogyorótól, hogy megakadályozzák az allergia kialakulását. Nagyobb védelmet jelent, ha már a terhesség idején mogyorót esznek - derül ki egy átfogó brit vizsgálatból.

Nagy-Britanniában az allergológusok eddig azt javasolták a terhes nőknek, hogy tartsák magukat távol a mogyorótól, és a kicsi gyerekeknek se adjanak a rágcsálnivalóból, ha meg akarják előzni az allergia kialakulását.

A felsőház illetékes bizottságának a jövő héten nyilvánosságra hozandó átfogó jelentése szerint azonban ezzel nagyobb kárt okoznak, mint amennyit használnak. A Lordok Házának bizottsága egy sor komoly szaktanulmány vizsgálata alapján ugyanis megállapította: azokban az országokban, ahol a kisgyerekek rendszeresen fogyasztanak mogyorót, sokkal kevesebb, vagy szinte nincs is allergiás.

Kínában ismeretlen a mogyoróallergia

Izraelben például a babák étrendjében szerepel a mogyoró, és az allergiások száma nem nő. Afrikában és Ázsiában is rendszeresen etetik a babákat mogyoróval, az allergiások száma mégis sokkal alacsonyabb, mint Nyugaton, Kínában pedig gyakorlatilag ismeretlen a mogyoróallergia.

Nagy-Britanniában viszont az elmúlt egy évtizedben drámaian nőtt az allergiások száma: a hatévesek körében arányuk eléri a nyolc százalékot. A felsőház tudományos és technológiai ügyekkel foglalkozó bizottsága ezért azt javasolja majd az egészségügyi tárcának, hogy vizsgálja felül eddigi álláspontját.

Lassan szoktassák a gyereket

Eddig úgy vélték, hogy különösen azok a gyerekek vannak leginkább kitéve az allergiának, akiknek valamelyik szülője asztmás, ekcémás vagy szénanáthában szenved. Az érintett anyáknak azt tanácsolták, hogy a terhesség és a szoptatás idején kerüljék a mogyorót, illetve az azt tartalmazó termékeket, és a gyereknek se adjanak ilyesmit három éves kora előtt.

Reményeik szerint a kormányzat heteken belül felülvizsgálja az eddigi politikát, és változtat az eddig javaslatokon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×