eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Kiteregetik a családi szennyest

Egy kutatás szerint minden hatodik brit családjában előfordult, hogy valaki bűntényt követett el, valakinek házasságon kívül született gyermeke vagy családtagjának hitt gyermeke valójában örökbefogadott.

A csontváz kiesik a szekrényből - mondják az angolok az olyan esetekre, amikor egy eltitkolt botrányos eseményre fény derül. Ez a jövőben számos brit családban előfordulhat. Egy felmérés szerint ugyanis minden hatodik ember számíthat arra, hogy valami hasonló esetre az ő családjában is fény derül.

A felmérés szerint az elmúlt évtizedben csaknem 1,4 millió ember ismerhette meg egy új családtagját, és csaknem 11 milliónak valamilyen családi titok jutott a tudomására.

A britek már a világhálón is keresgélhetik a felmenőik titkait, a kutatás adatai ugyanis már az interneten is elérhetők. A honlapon csaknem 730 millió olyan bejegyzés van, amely Nagy-Britanniában élők adatait tartalmazza, a világból pedig 5 milliárd.

Az adatokat már sokan böngészték. Volt, aki szüleinek kilétét ismerte meg, sokan pedig azt fedezték fel, hogy évszázadokra visszatekintve, a családtagjai között arisztokraták is voltak.

A legáltalánosabb azonban a házasságon kívül, titokban született gyermek, a családi titkok 19 százaléka ilyen esetekről szól. Gyakori még a névváltoztatás, amely 14 százalékos arányt képvisel, a titkok után kutatók 7 százaléka pedig arra jött rá, hogy valaki a családjában bűntényt követett el.

A kutatásból kiderült az is, hogy hasonló eseteket majdnem minden brit találna a saját családjában, ha alaposan kutakodni kezdene.

Minderre már lehetőség is lesz. A honlap készítői remélik, hogy mindenki nagy örömét leli majd a családi történetek böngészésében.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×