eur:
390.96
usd:
366.83
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Fogynak a magyar lányok

Az iskolás gyermekek egynegyede túlsúlyos, a középiskolás lányok jelentős része pedig alapvető táplálkozási ismeretek nélkül fogyókúrázik - mondta az InfoRádiónak az ipari szereplőket, hatóságokat, táplálkozástudósokat és civil szervezeteket tömörítő "Táplálkozás, Életmód, Testmozgás" Platform egy friss felmérésre hivatkozva.

Ebből kiderült az is, hogy a budapesti gimnazista lányok 90 százaléka már legalább egyszer fogyókúrázott, anélkül, hogy bármiféle ismerete lenne az élelmiszerekről, 40 százalékuk pedig jelenleg is valamelyik divatos diétán él.

A platform két tagszervezete, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége és az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület ezért ingyenes táplálkozási oktatási programot dolgozott ki iskolások, tanárok és szülők számára.

Csontos Csaba, a TÉT Platform munkacsoportjának vezetője az InfoRádióban elmondta: honlapjukról ingyenesen letölthető egy oktatási segédanyag az alsó és felső tagozatosok számára, valamint egy harmadik, amellyel a szülők ismereteit bővítheti a tanárok.

Ebből a többi mellett azt tudhatják meg a gyerekek, hogy hogyan viszonyul egymáshoz az energia-felvétel és az energia-leadás, hogy milyen mozgásra van szükség ahhoz, hogy energiaháztartásunkat egyensúlyban tartsuk, vagy azt, hogy hogyan épül fel a táplálkozási piramis.

Választ kapnak arra a kérdésre is hogy mi a zsír vagy a szénhidrát, és ezek milyen élelmiszerekben találhatók meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×