eur:
389.85
usd:
365.04
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

"Segítség! A szülők már a mobilomat is ellenőrzik!"

A világon elsőként kínál hamarosan olyan szolgáltatást egy ausztrál cég, amelynek révén a szülők totális ellenőrzés alatt tarthatják gyermekeik mobiltelefonját. Nem csupán azt akadályozhatják meg, hogy az egekbe szökjön a csemetéjük telefonszámlája, hanem azt is, hogy ne férjen hozzá felnőtteknek szóló tartalmakhoz.

A szoftvert nagyrészt a Leopard Laboratórium fejlesztette ki. Le lehet tölteni hamarosan a mobiltelefonra, amelyet a szülők az interneten keresztül ellenőrizhetnek. Így megakadályozhatják, hogy a gyerekek olyan oldalakra jussanak fel, amelyek felnőtteknek szóló tartalmakat szolgáltatnak, ellenőrizhetik az sms-eket, az mms-eket és letilthatják a drága sms-számokat.

A csomag egy vírusirtó programot is tartalmaz, így kivédhetőek a kéretlen levelek - a spamek - is, amelyekből egyre több van, mióta sokan számítógépként használják a mobilt.

A Leopard 2005 óta dolgozik a csomagon, amelyet a várakozások szerint novembertől lehet megvásárolni a cég internetes oldalán keresztül. A csomag árát még nem közölték, de a Leopard Lab társalapítója, Meg Dennis szerint az "teljes mértékben elfogadható" lesz.

A szülők kategóriák - felnőtteknek szóló, játék, vásárlás stb. - szerint is letilthatnak internetes oldalakat, és lehetséges az ideiglenes korlátozás is; például iskolaidőben nem látogathatják a gyerekek az olyan barátkozó oldalakat, mint a Facebook vagy a MySpace. A szülők azt is biztosíthatják a programmal, hogy a gyermeküket csak ismerős hívhassa fel, így minden számot, amely a mobil telefonkönyvében nem szerepel, a program automatikusan elutasít.

Címlapról ajánljuk
A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét

"Egyre kevesebben árulják el..."
A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét

Átalakulóban vannak a közvélemény-kutatási módszerek, mivel egyre kevesebben hajlandók elárulni, hogy mely pártra szavaznának. A kutatócégek összefogást sürgetnek a szakmai hitelesség visszaszerzése és megtartása érdekében. Egyebek közt ezt hangoztatták a jelentősebb közvélemény-kutató cégek vezetői a Századvég Alapítvány konferenciáján.

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Teljes adóreform kell az EU szerint, túl sok az igazságtalanság

Teljes adóreform kell az EU szerint, túl sok az igazságtalanság

Úgy ajánlásokat fogalmazott meg az Európai Bizottság az adórendszerek teljes átalakítására. A javaslatok többek között magukban foglalják a rendszeres ingatlanadók bevezetését vagy a már meglévők növelését és a munkaadói terhek csökkentését, különösen az alacsony jövedelemű adófizetők esetében. Az ajánlások célja a zöld átmenet elősegítése, a Covid19-világjárvány gazdasági hatásainak enyhítése, a gazdasági felépülés fenntartása, valamint a magas energiaárak hatásainak kezelése volt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×