eur:
389.76
usd:
363.45
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Fontos a jó munkahely - de a jómódú férj még inkább

Sok nő számára fontos a jó munkahely - de csak akkor, ha nem találnak elég gazdag férjet, aki képes őket eltartani - derült ki egy közvélemény-kutatásból. A megkérdezett nők fele számára fontosabb a férj vagyona, mint a munkahely.

A kantoni nők számára fontosabb a gazdag férj, mint általában a kínai asszonyok számára - derült ki a felmérésből. Míg országos átlagban a megkérdezettek 36,3 százaléka mondta azt, hogy a gazdag férj fontosabb a számára, mint a jó munkahely, Kanton tartományban ez a szám 45,2 százalék.

A helyi nőszövetség felméréséből az is kiderült, hogy a Hongkonggal és Makaóval határos tartományban az átlagnál konzervatívabbak a gyengébb nem képviselői. "A többségük még mindig a hagyományos értékekhez ragaszkodik, amelyek szerint a család eltartása a férfiak feladata." - hangsúlyozta a szövetség egyik név nélkül nyilatkozó munkatársa.

Minél kevésbé tanult valaki, annál magasabb közöttük az így gondolkodók aránya. A falun élők körében pedig a városiakhoz képest 11,7 százalékkal többen tartják fontosabbnak a gazdag férjet a jó munkahelynél

Érdekes, hogy ennek ellenére a megkérdezettek 75,1 százaléka azt állította: akkor sem hagyná abba a munkát, ha gazdag férjet találna. Ez a szám is alacsonyabb az országos átlagnál, méghozzá 13 százalékkal.

A nők negyven százalékának egyébként az is meggyőződése, hogy a jó munkahely megszerzéséhez fontosabb a kinézet, mint a képességek. A nők érdekes módon kevésbé megbocsátóak: 47,5 százalékuk egy botlást megbocsátana a férjének, míg utóbbiak 50,3 százaléka nézné el, ha felszarvaznák.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Esik a dollár a Fed-elnök szavaira

Esik a dollár a Fed-elnök szavaira

Erősödött a forint szerdán, ez pedig lendületet vett a Fed kamatdöntését követően, amely a várakozásoknak megfelelően alakult: nem módostottak az irányadó kamaton, az marad továbbra is 5,25-5,5%. A Fed közleménye szerint a jelenlegi inflációs és reálgazdasági helyzet kiismerhetetlen, így a kiváráson túl nem sok teendője van.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×