eur:
389.75
usd:
365.01
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Fegyverviselési engedélyt adnának már a 12 éveseknek is

A parlament javaslatára azt fontolgatja a tasmániai kormány, hogy engedélyezi a fegyverviselést a 12 éveseknek is - felnőtt felügyelete mellett.

A parlamenti jelentés, amelyet csak a jövő hónapban terjesztenek a képviselők elé, s amely a fegyverviselési engedély korhatárának csökkentését javasolja, már korábban kiszivárgott a sajtóban.

A tasmániai törvények értelmében jelenleg 16 éves kortól adható fegyverviselési engedély - de a fiatalkorúak csak a termőterületek védelmében használhatnak fegyvert. A 12-16 évesek csak a lőtereken használhatnak fegyvert.

Paul Lennon kormányfő állítólag még nem látta a jelentést, de azt ígérte: a kabinet alaposan megvizsgálja a korhatár leszállítása mellett szóló érveket, s "aztán majd meglátjuk, mi lesz". "A parlament beleegyezése nélkül semmiképpen nem változtatunk a már meglévő törvényeken" - tette hozzá.

A zöldpárt egyik szenátora szerint a javaslat felháborító. "Szégyen, hogy vissza akarják fordítani az időt, és megint fegyvert akarnak adni a 12-16 éves gyerekek kezébe" - hangsúlyozta Christine Milne. A fegyverviselési engedélyek szigorításáért küzdő civil szervezet vezetője pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy félő: az egyébként is problémás és balhés fiatalok lesznek az elsők, akik élni fognak a lehetőséggel.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×