eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Új módszer a közlekedési balesetek csökkentésére: nincs több lámpa és Stop tábla

Újszerű megoldást választottak a németországi Bohmtéban a közlekedési balesetek csökkentésére: a városi tanács úgy döntött, hogy szeptember 12-étől leszerelik az összes közlekedési lámpát és Stop táblát a belvárosban.

A nyugat-németországi város központjából el fognak tűnni a közlekedési lámpák és a Stop táblák. A városi tanács reményei szerint ezáltal csökkenthető a közlekedési balesete száma, és könnyebbé válik a gyalogosok élete.

A belvárosban, amelyen naponta 13500 autó halad keresztül ezentúl az autósoknak és a gyalogosoknak azonosak lesznek a jogaik - közölte Kalus Goedejohann polgármester.

Az ötlet nem új; Hans Mondeman holland közlekedési szakértő dolgozta ki, és az Európai Unió is támogatja. Brüsszel támogatja Bohmte polgármesterének javaslatát is, és a változtatás bevezetésének fele költségét, 600 ezer eurót áll is.

Monderman ötletét már bevezették az észak-hollandiai Drachtenben, ahol szintén eltűntették az összes közlekedési lámpát és jelzőt, valamint az útburkolati jeleket.

Az ötlet ráadásul be is vált, Drachtenben jelentősen csökkent a közlekedési balesetek száma. Ezért Bohmte mellett a németországi Fürstenberg/Havel városka önkormányzata is fontolgatja, hogy bevezeti az újítást.

Vannak azonban kétkedők, akik szerint a dolog nem fogja beváltani a hozzá fűzött reményeket. "Azért, mert az újítás bevált Hollandiában, nem biztos, hogy Németországban is működni fog" - figyelmeztetett Werner Köppe berlini közlekedési szakértő.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×