eur:
389.65
usd:
363.71
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Kampány a szabad olasz tengerpartokért

Rupert Everett brit színész a központi alakja annak a kampánynak, amellyel ingyenessé akarják tenni az összes olaszországi tengerparton a fürdést, valamint a napozóágyak és napernyők használatát.

Olaszország tengerpartjait minden nyáron turisták százezrei lepik el, hogy a hosszan elnyúló, homokos partokon pihenjenek - ám ebből a vállalkozók is igyekeznek hasznot húzni.

A tengerpartokon lévő napernyők és napozóágyak használatáért ugyanis fizetni kell, sőt, vannak olyan partszakaszok, amelyekre be sem lehet menni ingyen.

A 2.420 kilométeres olasz partszakaszból 915 kilométeres szakaszon kell fizetni a fürdésért és az egyéb szolgáltatásokért, mint például a napozóágyak igénybevétele. Ezek a partrészek különböző magáncégek, legtöbbször a szállodák tulajdonában vannak.

A társaságok a legnépszerűbb, a turisták számára leginkább csábító partszakaszokat bérelik ki, és kérnek pénzt szinte mindenért.

Ezen háborodott fel az ismert brit színész, Rupert Everett is. Egy velencei szállodában töltötte nyaralását, de még azt sem engedték neki, hogy törülközőjét leterítse a homokba, anélkül, hogy fizetne.

"Ez elfogadhatatlan. Mindenkinek meg kellene adni a lehetőséget, hogy ingyen kimehessen a tengerpartra. A bíróság elé fogom citálni a velencei hatóságokat" - kelt ki a színész egy olasz televízió műsorában.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×