eur:
389.73
usd:
362.12
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Vöröshús-kampány Koltai vezetésével

Koltai Róbert színművész részvételével kampányt indít a vöröshúsfogyasztás népszerűsítésére az Agrármarketing Centrum és több szakmai szervezet. A 96 millió forintos akció célja, hogy tudatosítsa az emberekben: a vörös hús a tévhittel ellentétben egészséges - mondta az InfoRádiónak az Agrármarketing Centrum tanácsadója.

Az elmúlt 15-20 évben csökkent a vörös húsok fogyasztása Magyarországon - mondta az InfoRádiónak az Agrármarketing Centrum tanácsadója.

Tóth Gedeon közölte: ezekről a termékekről az utóbbi időben negatív információk terjedtek el, emellett a magyar húsipar jelentős importkihívással is küzd.

"Szükségét éreztük annak, hogy a hazai húsipar védelmében egy reklámkampányt indítsunk, amellyel meggyőzzük a fogyasztókat, hogy ezek a termékek biztonságosak, igen jó minőségűek, és a fogyasztásuk - természetesen egy bizonyos határig - kifejezetten egészséges" - jelentette ki a tanácsadó.

Tóth Gedeon hozzátette: a vörös húsok fogyasztása egyáltalán nem egészségtelen, emellett ezek a termékek kifejezetten ízletesek is, szükség van rájuk a változatos táplálkozásban.

Van helye az étrendben

A vörös húsoknak vannak olyan részei, amelyek magasabb zsírtartalmúak, elsősorban telített zsírokat tartalmaznak, ezek túlzott fogyasztása növeli a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát - mondta az InfoRádió által megkérdezett dietetikus.

Szűcs Zsuzsannak kijelentette: a vörös húsok nem egyértelműn károsak, a soványabb részek fogyasztása pedig kifejezetten előnyös, hiszen sok vas van bennük.

A legfontosabb, hogy az emberek kiegyensúlyozott táplálkozásra törekedjenek, ebben pedig helye van az alacsonyabb zsírtartalmú vöröshús-részeknek zöldségekkel, gyümölcsökkel, fehér húsokkal, hallal, gabonafélékkel kiegészítve - tette hozzá a szakértő.

A dietetikus szerint nem túlzott a vörös húsokkal szemben megfogalmazott kritika, ennek célja az, hogy tudatosuljon az emberekben: a húsok minősége eltérő, ezzel pedig tisztában kell lenni az étrend összeállításakor.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×