eur:
388.78
usd:
361.84
bux:
0
2024. május 9. csütörtök Gergely

Nem sajnált 23,6 milliót két repülőjegyért

Százötvenezer dollárt fizetett ki egy ausztrál férfi két első osztályú repülőjegyért a világ legnagyobb utasszállítójára. A Singapore Airlines az első járat összes jegyét internetes árverésen értékesítette.

Julian Hayward üzletember pontosan 152898 ausztrál dollárt (23,6 millió forintot) fizetett a két első osztályú jegyért. Az Airbus380-ast a Singapore Airlines üzemelteti, az első sydney-i járat október 25-én indul.

A légitársaság lesz az első, amely Airbus380-ast üzemeltet. Az első járat valamennyi jegyét az eBay internetes aukciós oldalon keresztül értékesítették, a bevételt pedig jótékonysági célokra fordítják majd. A jegyeladás augusztus 27-én kezdődött, és szeptember 10-éig tart.

Eddig száz jegyet adtak el a 471 férőhelyes gépre, a bevétel eléri a 400 ezer amerikai dollárt. Interneten árverezik majd el a másnapi, Sydney-Szingapúr járat jegyeit is.

Az első Airbus380-ast a tervek szerint október 15-én adja át a gyártó a szingapúri légitársaságnak, amely két éve vár már a gépekre.

Címlapról ajánljuk

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
A Győzelem napjára készül Moszkva, ismét orosz finomítót ért dróntámadás – Híreink az orosz–ukrán háborúról csütörtökön

A Győzelem napjára készül Moszkva, ismét orosz finomítót ért dróntámadás – Híreink az orosz–ukrán háborúról csütörtökön

Hagyományosan május 9-én, csütörtökön tartják a Győzelem napi megemlékezéseket Oroszországban, amikor a náci Németország fölötti második világháborús győzelmet ünneplik. Moszkvában megtartják a szokásos katonai felvonulást, és beszédet mond Vlagyimir Putyin orosz elnök. Ukrajna az idén először május 8-án tartotta a második világháborús győzelem napját, ahogy a nyugati országokban jellemző. Vélhetően ukrán dróntámadás ért egy orosz olajfinomítót a Krasznodari területen, több tároló megsérült.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×