eur:
387.73
usd:
357.62
bux:
68097.3
2024. május 17. péntek Paszkál

Fény derült a nagy titokra, miért vezetnek veszélyesen a nők!

Valódi gyilkos a magas cipősarok, emiatt vezetnek ugyanis veszélyesen a nők - derült ki egy csütörtökön nyilvánosságra hozott jelentésből. Nagy-Britanniában 12 millió nő veszélyezteti önmaga és mások életét, amikor nem megfelelő cipőben vezet.

A divat fontosabb a nők számára a biztonságnál, ezért vezetnek tűsarkúban, strandpapucsban, edzőcipőben vagy mezítláb.

A múlt hónapban került bíróság elé egy egykori modell, aki életveszélyes sérüléseket okozott egy biciklistának, amikor 6,5 centi magas sarkú cipőben vezetett. A 42 éves Julie Huntert nyolc hónap felfüggesztett börtönre ítélték, és hét évre eltiltották az autóvezetéstől.

A bíróság bizonyítottnak találta, hogy a tűsarok miatt vesztette el az uralmat 15 ezer fontos (mintegy 5,7 millió forint) Alfa Romeo Spydere fölött, ezért veszélyes vezetés miatt elmarasztalta az egykori modellt.

A női vezetőkre szakosodott biztosító felméréséből kiderült, hogy a brit nők 80 százaléka - 11,5 millió nő - nem megfelelő lábbeliben vezet.

65 százalékuk bevallotta, hogy imád magas sarkú cipőben vezetni, minden harmadik visel rendszeresen strandpapucsot a volán mögött.

A megkérdezettek 18 százaléka vezet mezítláb, és minden tizedik elismerte, hogy okozott már balesetet, vagy alig úszta meg a bajt a cipője miatt. Ennek ellenére csak a nők 17 százaléka tart az autóban "vezető cipőt".

A nők negyede akkor sem hajlandó erre, ha tudja, hogy biztonságosabb lenne megfelelő cipőben volán mögé ülni. De nem is tudják, milyen cipőben biztonságos vezetni.

Címlapról ajánljuk

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×