eur:
392.19
usd:
366.71
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Milyen veszélyek leselkednek ránk a sminktáskából?

A nők kilencven százaléka rendszeresen használ olyan arcfestéket, amelynek lejárt a szavatossága. Ezzel azonban saját egészségét és szépségét teszi kockára.

Egy Nagy-Britanniában készült felmérés résztvevőinek nagy része meglepetéssel fogadta, hogy például a túl régóta használt rúzs a baktériumok melegágya.

Egyesek azért használják hosszabb ideig a kedvenc kozmetikumukat, mert a gyártó azt már kivonta a forgalomból, így nem tudnának helyette újat beszerezni.

Kétéves szemfesték

A brit optometristák szakmai kollégiuma megállapította, hogy hiába szerepel a kozmetikumokon, hogy három, legfeljebb hat hónapig lehet felhasználni, a nők 92 százaléka tovább használja azokat.

A megkérdezettek kétharmadának volt olyan szemfestéke, amely több mint kétéves volt.

Kiderült, hogy ebből a szempontból a harmincas éveik végén és a negyvenes éveik elején járó nők a legkevésbé körültekintőek. Közöttük nem egy olyannal találkoztak a kutatók, akiknek öt évnél régebbi szemfestéke is volt.

Buszon ne sminkeljünk!

A felmérés készítői arra is figyelmeztetnek, hogy buszon vagy vonaton nem célszerű sminkelni, a mozgó járművön sminkelő nők ugyanis gyakran szenvednek balesetet, például belekapnak a saját szemükbe. Ez pedig súlyos veszélyekkel járhat.

Fertőzést okozhat az is, ha a nők egymás között cserélgetik a sminkfelszerelésüket. Ezzel ugyanis számos fertőzést adhatnak át egymásnak. A szemfertőzések pedig gyakran nagyon elcsúfítják a nőket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×