eur:
396.82
usd:
359.68
bux:
72075.48
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Súlyadót vetnének ki a képviselőkre

Adót vetnének ki Romániában azokra a képviselőkre, akik túl sokat híznak, míg hivatalban vannak. A honatyákat gyakran kritizálják, amiért túl hosszú ideig ebédelnek.

Az adó összegét a terv szerint csak azoknak a képviselőknek kell befizetniük, akik hivatali idejük alatt legalább 50 kilogrammot magukra szednek.

A javaslatot az ellenzéki Nagy Románia Párt egyik tagja, Corneliu Bichinet terjesztette be, mikor látta, hogy kollégái az évek során szépen kikerekedtek, mivel gyakran órákig fogyasztják az ingyen ebédeket.

Tervezete szerint a politikusokat megmérnék hivatali idejük kezdetén és végén, és aki ez idő alatt többet hízik, mint 50 kilogramm, arról elmondható, hogy hasznot húzott pozíciójából, ezért büntetést kell fizetnie.

"A szavazók, akiknek gyakran maguknak sincs elég ennivalójuk, és keveset keresnek, nem akarják, hogy olyan túlsúlyos képviselők mondják meg nekik, hogyan éljenek jó állampolgárként, akik nyilvánvalóan nem azt teszik, amiről prédikálnak" - mondta a javaslatot benyújtó politikus.

Címlapról ajánljuk
Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra
Aréna

Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra

A gazdaságpolitika előtt álló feladatokról, a békeköltségvetés lényegéről, a várható gazdasági növekedésről és a minimálbérről is beszélt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában, de kitért a jegybankelnök kritikáira és a leendő gazdasági csúcsminiszter szerepére is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×