eur:
392.9
usd:
366.56
bux:
66540.3
2024. április 25. csütörtök Márk

Minden tizedik netezőt becsapták tavaly

Az internetezők tíz százalékát csapták be, és átlagosan 875 fontot csaltak ki tőlük tavaly a világhálón. Egy felmérés szerint kevesen védekeznek megfelelően az adathalászó programok ellen.

Az internetezők tíz százaléka esett áldozatául csalásnak a világhálón az elmúlt évben, és átlagosan 875 fontot (320 ezer forintot) veszítettek ezek során - derül ki egy Nagy-Britanniában készített felmérésből. A megkérdezettek hat százalékát internetes vásárlás során csapták be, míg három százalékuk a bankkártyás vásárlásnál járt pórul.

A magas adat oka, hogy kevesen teszik meg a védekezéshez szükséges lépéseket az internet használata során. A válaszadók közel fele mondta azt, hogy semmilyen védelemmel nem rendelkezik számítógépe az adathalászó programokkal szemben.

Sok problémát okoznak a spamek, vagyis a kéretlen reklámüzenetek, ám a felhasználók ezek ellen sem védekeznek megfelelően, sőt gyakran fel sem ismerik a hirdetéseket.

Negyedük használja általában, öt százalékuk pedig minden internetes oldalon ugyanazt a jelszót, vagy kódot, noha nagyobb biztonságot jelentene, ha ezeket megváltoztatnák.

A felmérés elkészítésében közreműködő Kormányzati Hivatalt felügyelő miniszter közölte: az internetes vásárlás során is ugyanolyan elővigyázatosnak kell lenni, mintha az üzletben fizetne az ember.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hosszas huzavonát követően az amerikai képviselőház végül elfogadta az Ukrajnának szánt gigantikus, mintegy 60,8 milliárd dollárnyi segélycsomagot. A hírek szerint a nyugati fegyverek gyorsan a frontra érkezhetnek, hozzájárulva ezzel az ukrán csapatokat érintő súlyos ellátási problémák enyhítéséhez. Kijev azonban egy olyan nehézséggel küzd, amelyen nem tud segíteni Washington sem, ez pedig a harcoló alakulatokat érintő létszámhiány gondja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×