eur:
393.39
usd:
362.16
bux:
73341.33
2024. július 24. szerda Kincső, Kinga

A britek többet szörfölnek, mint tévéznek

Egy friss brit kimutatás szerint a szigetországban már többet interneteznek az emberek, mint amennyit televízióznak. A trendre felfigyeltek a televíziós vállalatok is, és az interneten keresztül történő műsorszórást próbálgatják.

A felmérés, amelyet a Google készíttetett, azt állapította meg, hogy az emberek szabadidejükben szívesebben kalandoznak a hálón, minthogy tévéznének, jóllehet a televízió kábelen vagy műholdon keresztül minden eddiginél nagyobb választékot kínál.

Nagy-Britannia esős éghajlatú ország, lakói hajlamosak naponta több órányi tévénézésre, már szó is született az ilyesfajta britek jellemzésére, amely szerint ők a "szófa krumplik" (couch potatoes).

Most az derült ki, hogy az átlagos brit napi 148 percet tévézik, azaz évi 37 napot tölt ezzel a szórakozással, viszont újabban ennél is többet, átlag napi 164 percet internetezik, ami évi 41 napnak felel meg.

Az internetes statisztika tavaly ugrott meg, és főként a 16-tól 24 évesig terjedő korcsoportban. A férfiak többet interneteznek, mint a nők.

A rádiózás kevésbé érintett az internetezés fellendülése miatt, hiszen rádiót hallgatni autóban, borotválkozás vagy munka közben is lehet.

A tévé-adókat azonban elégondolkodtatta a kimutatás. A hét elején próbálta ki először mind a BBC, mind a legnagyobb brit kereskedelmi tévé, az ITV, hogy teljes napi műsorát sugározza az interneten is.

Az adás egyelőre csak rossz minőségben fogható az interneten, és csak kétszázezer néző számára. A világhálón fogható a tíz országos BBC rádióadás is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rajtaütés Németországban: iszlám központokra csapott le a rendőrség több tartományban is

Az önálló tartománynak számító Hamburgban és több más németországi tartományban radikálisnak tartott iszlám központokat kutatott át a rendőrség. A hatósági razziákra a hajnali órákban került sor, ezúttal is Nancy Faeser belügyminiszter utasítására. Hasonló országos rajtaütés volt tavaly novemberben is. Az egyesületeket a terrorizmus támogatásával, illetve alkotmányellenes tevékenység folytatásával gyanúsítják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.24. szerda, 18:00
Perlusz László
a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége főtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×