eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

A britek többet szörfölnek, mint tévéznek

Egy friss brit kimutatás szerint a szigetországban már többet interneteznek az emberek, mint amennyit televízióznak. A trendre felfigyeltek a televíziós vállalatok is, és az interneten keresztül történő műsorszórást próbálgatják.

A felmérés, amelyet a Google készíttetett, azt állapította meg, hogy az emberek szabadidejükben szívesebben kalandoznak a hálón, minthogy tévéznének, jóllehet a televízió kábelen vagy műholdon keresztül minden eddiginél nagyobb választékot kínál.

Nagy-Britannia esős éghajlatú ország, lakói hajlamosak naponta több órányi tévénézésre, már szó is született az ilyesfajta britek jellemzésére, amely szerint ők a "szófa krumplik" (couch potatoes).

Most az derült ki, hogy az átlagos brit napi 148 percet tévézik, azaz évi 37 napot tölt ezzel a szórakozással, viszont újabban ennél is többet, átlag napi 164 percet internetezik, ami évi 41 napnak felel meg.

Az internetes statisztika tavaly ugrott meg, és főként a 16-tól 24 évesig terjedő korcsoportban. A férfiak többet interneteznek, mint a nők.

A rádiózás kevésbé érintett az internetezés fellendülése miatt, hiszen rádiót hallgatni autóban, borotválkozás vagy munka közben is lehet.

A tévé-adókat azonban elégondolkodtatta a kimutatás. A hét elején próbálta ki először mind a BBC, mind a legnagyobb brit kereskedelmi tévé, az ITV, hogy teljes napi műsorát sugározza az interneten is.

Az adás egyelőre csak rossz minőségben fogható az interneten, és csak kétszázezer néző számára. A világhálón fogható a tíz országos BBC rádióadás is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×