eur:
390.64
usd:
358.88
bux:
72940.89
2024. július 22. hétfő Magdolna

Jó cuccok - PVC-mentes játékot a gyereknek!

Jó cuccok, avagy útmutató a hétköznapi termékekhez címmel jelent meg a Tudatos Vásárlók Egyesületének kiadványa, amely számos termék környezeti és egészségi hatását mutatja be, valamint tanácsokat ad. Érdemes például kerülni a PVC-ből készült játékokat.

Az egyesület vezetője az InfoRádióban elmondta: elsősorban azoknak szánják a kiadványt, akik számára fontos a környezetvédelem, de nem tudják, mit tehetnek mindennapi életükben a természet megóvásáért.

A Jó cuccok 25 termékfajtával kapcsolatban azt mutatja be, hogy az egyes tárgyak előállításának, használatának és hulladékká válásának mik az egészségi és környezeti következménye, valamint azt, hogy a vásárlók mit tehetnek a káros hatások minimalizálása érdekében - tette hozzá Újhelyi Kata.

Minden termék leírásában szerepel a problémák és adatok sora. Szó van a többi között az arany ékszerről, a csokoládéról, a  babatermékekről, a gyorsétteremről,  a papírról és a ruháról.

Másfél tonna pelenka

A Tudatos Vásárlók Egyesületének vezetője példaként hozta fel, hogy egy átlagos babának ötezerszer kell pelenkát cserélni, amíg szobatiszta lesz, ami egy-másfél tonna szemét keletkezésével jár.

Ezzel kapcsolatban információkat adunk a Magyarországon kapható mosható nadrágpelenkákról - tette hozzá.

A kiadvány szintén gyerekekkel kapcsolatos tanácsa, hogy érdemes PVC-mentes játékokat venni számukra, mert egyre több típusú műanyagról derül ki, hogy káros az egészségre - hangsúlyozta Újhelyi Kata.

Az antibakteriális szappanokról a Jó cuccok azt írja: nagy veszélyt jelentenek, elősegítik ugyanis a gyógyszerekre rezisztens kórokozótörzsek kifejlődését.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Biden visszalépett - Hogyan tovább az amerikai elnökjelölti versenyben?

Biden visszalépett - Hogyan tovább az amerikai elnökjelölti versenyben?

Joe Biden regnáló amerikai elnök vasárnap este bejelentette visszalépését a 2024-es amerikai elnökválasztástól. Már Biden utódja is meg lehet, hiszen az elnök Kamala Harris alelnök elnökjelöltségét támogatja. Az eddigi pollok alapján ez azonban nem javítaná jelentősen a demokraták esélyeit Donald Trump republikánus elnökjelölttel szemben, aki úgy fogalmazott, hogy Harrist még könnyebb lesz megvernie, mint Bident.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×