eur:
396.66
usd:
370.52
bux:
71492.81
2024. június 27. csütörtök László
a close-up with a tape with the inscription Police in English and Hungarian language, crime scene,
Nyitókép: Wirestock/Getty Images

Emelkedik a bűnözési ráta, nem Budapest a legveszélyesebb

Átrendeződés volt a vármegyék sorrendjében annak tekintetében, hogy hol történik a legtöbb bűnelkövetés.

2018 óta nem regisztráltak annyi bűncselekményt Magyarországon, mint tavaly - írja a penzcentrum.hu.

Mint írják, nagy eltérések vannak az egyes területek között abban, hogy tavaly hol és milyen mértékben emelkedett a bűnözés. Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében kilőtt a bűnözési ráta, az esetszám egy év alatt, 2022 és 2023 között 40 százalékkal emelkedett.

Az összes bűncselekmény számát tekintve az elmúlt fél évben nem Budapest áll a legrosszabb helyen, az eddigi második helyezett Heves vármegye leelőzte: itt 100 ezer lakosra a vizsgált időszakban 909 bűneset jutott.

A portál szerint Heves vármegyére napi átlag 5 bűncselekmény jutott. Budapest a maga 854 bűnesetével már csak a második helyre került, szorosan utána következik Jász-Nagykun-Szolnok vármegye, ami megelőzte a most negyedik helyre visszaesett Nógrád vármegyét.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: ez egy pimaszság az európai választókkal szemben

A versenyképesség lesz a magyar EU-elnökség egyik prioritása, a programtervezetet pedig szinte minden ország támogatja. A magyar kormány nem támogatja Ursula von der Leyen újraválasztását az Európai Bizottság élén – többek között ezekről beszélt a miniszterelnök az EU-csúcson tartott sajtótájékoztatóján.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×