eur:
396.36
usd:
370.72
bux:
70378.92
2024. június 23. vasárnap Zoltán
Nyitókép: Unsplash

Döbbenetes telefonos csalás, 19 millió forintos a kár – videó

Vádat emelt a Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség egy 24 éves férfi ellen, aki ellopta barátja mobiltelefonját, majd netbankon keresztül 19 millió forintot utalt át a saját számlájára, amelyből félmilliót elköltött – tájékoztatatott a Fővárosi Főügyészség.

A közlemény szerint a férfi 2022. augusztus 24-re virradóan a barátaival, köztük a sértett férfival szórakozott egy XI. kerületi lakásban. Az este folyamán több alkalommal elkérte a sértett mobiltelefonját azzal az ürüggyel, hogy azon zenét hallgathasson, ennek során a telefon zárolását feloldó jelkódot is megkapta barátjától, majd amikor egy időre egyedül maradt, elhagyta a lakást és ellopta a telefont.

Az elkövető kihasználta, hogy a sértett a jelkóddal egyező netbanki belépő kódot állított be, és a számlájáról több részletben, összesen 19 millió forintot utalt át a saját számlájára.

Az átutalt összegből a következő napokban több mint 500 000 forint értékben vásárolt az interneten, illetve vett fel készpénzt ATM automatából – írták.

Az ügyhöz kapcsolódó felvételen az látható, ahogy a férfi a pénz egy részét felveszi ATM automatából:

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség a kár megtérítésére hajlandó, a cselekményt beismerő férfit információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettével és lopás vétségével vádolja, és azt indítványozza, hogy „vele szemben a bíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásban felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, valamint adjon helyt 500 ezer forint erejéig a sértett kártérítési igényének” – áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Nyaraljunk úgy, mintha otthon maradtunk volna

Nyaraljunk úgy, mintha otthon maradtunk volna

Nyaraláskor nemcsak az elvitt, hanem az otthon hagyott értékeinkre is fontos vigyázni – hívta fel a figyelmet az Országos Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának munkatársa.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
A háború eleje óta nem látott lépésre kényszerült Oroszország,  csúnyán kicselezhette Washington Kijevet – Háborús híreink szombaton

A háború eleje óta nem látott lépésre kényszerült Oroszország, csúnyán kicselezhette Washington Kijevet – Háborús híreink szombaton

Pénteken Vlagyimir Putyin orosz elnök elmondta, hogy Oroszország készen áll az eurázsiai biztonság kiépítéséről szóló elképzelések széles körű, globális megvitatására, mások mellett NATO-tagállamokkal is. Eközben az Európai Unió országai megállapodtak az Oroszországgal szembeni 14. szankciócsomagról, a hírek szerint pedig több szövetségesnél is kicsaphatja a biztosítékot, hogy Ukrajna alkalmazhatja az amerikai gyártmányú Patriot légvédelmi rakétarendszereket, hiszen mostantól nemcsak az orosz rakétatámadások ellen, hanem az országot célba vevő ellenséges repülőgépek megsemmisítésére is használhatják. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×