eur:
396.16
usd:
367.04
bux:
70254.96
2024. június 13. csütörtök Anett, Antal
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Under arrest, a mans hands with clenched fists are handcuffed behind him. Black background with copy space.
Nyitókép: Jub Rubjob/Getty Images

Beszámíthatónak találták a két éves szerb kislány feltételezett gyilkosait

Az elmeorvos szerint a gyilkossággal gyanúsítható mindkét férfi beszámítható. Ugyanakkor május végén várhatóan kiengedik a vizsgálati fogságból az egyikük apját, aki állítólag segített elrejteni a kislány holttestét.

Beszámíthatónak nyilvánították a kétéves szerb kislány, Danka Ilics meggyilkolásával gyanúsított férfiakat, Dejan Dragijevicset és Srdan Jankovicsot. A belgrádi börtönkórházban elvégzett elmeorvosi szakértői vizsgálat eredményeit a zajecsari felső ügyészség közölte a sajtóval. A Szabad Magyar Szó beszámolója alapján az Index azt írja: úgy tudni, hogy a gyanúsítottakat még áprilisban küldték elmeorvosi vizsgálatra.

Ugyanakkor az ügyészséghez már beérkeztek a DNS-vizsgálatok eredményei is, amelyek nem mutattak egyezést Danka Ilics DNS-ével. Az igazságügyi szakértők jelenleg a GPS-adatokat vizsgálják, hogy kiderítsék, a gyanúsítottak merre jártak a szolgálati járművel.

A kétéves Danka Ilics március 26-án tűnt el a Bor melletti Banjsko Polje településről, ahol családi házuk udvarán játszott a testvéreivel.

Tíz nap keresés után vették őrizetbe gyanúsítottként Dejan Dragijevics és Srdjan Jankovics bori lakosokat, a helyi kommunális közvállalat dolgozóit, akik a gyanú szerint szolgálati járművükkel, egy Fiat Pandával elütötték a kislányt, majd miután észlelték, hogy a kislány még él, egyikük megfojtotta, és a holttestet egy szeméttelepre vitték. A holttestet többször elmozdították a helyéről Dragijevics testvérének és apjának feltételezett közreműködésével.

Az Index arról is tudósít, hogy az egyik gyanúsított fivére, Dalibor Dragijevics a bori rendőrállomáson tartózkodott vizsgálati fogságban, amikor – az orvosszakértői jegyzőkönyv szerint – erőszakos halált halt, ami miatt a belügyminisztérium belső ellenőrzési osztálya (SUK) vizsgálatot rendelt el.

A rendőröket, akik bántalmazhatták, azóta felfüggesztették.

Időközben május 15-én váratlanul meghalt Svetlana Dragijevics, a Danka Ilics meggyilkolásával gyanúsított Dejan Dragijevics édesanyja is a szerbiai Zlot községben. A 70 éves Radoslav Dragijevics, az apa vizsgálati fogsága pedig lejár május 29-én, így az idős férfit kiengedik a védőőrizetből, mert annak a bűncselekménynek esetében, amellyel az idős férfit fogták gyanúba, nincs törvényes lehetőség a vizsgálati fogság meghosszabbítására.

Az ügyészség ugyanakkor arról tájékoztatta a szerb sajtót, hogy kérni fogják a két főgyanúsított, Dejan Dragijevics és Srdan Jankovics továbbra is vizsgálati fogságban maradjon.

A kislány holttestét egyelőre még nem találták meg, a keresést folytatják.
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.13. csütörtök, 18:00
Szalai Ádám
a magyar labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×