eur:
391.28
usd:
366.62
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Hatalmas drogfogás. Forrás: police.hu
Nyitókép: Forrás: police.hu

Óriási mennyiségű drogot rejtett a hűtőkamion

Több mint egy tonna kokaint foglaltak le a hatóságok egy hűtőkamionban Szenegál délkeleti részén.

Az 1137 kilogrammnyi kábítószert vasárnap foglalták le Kidirában. A kamion egy szomszédos országból érkezett Szenegálba, és a kokain piaci értéke nagyjából 137 millió euró körül van. A vámhatóság közlése szerint ilyen jelentős mennyiségű kokainszállítmányt korábban még nem fogtak el az ország belsejében.

A hivatalos tájékoztatás további részletekre nem tért ki. Szenegál határos Guineával, Gambiával, Bissau-Guineával, Mauritániával és Malival. Valamennyi ország abban a tranzitzónában helyezkedik el, amelyet a drogcsempészek a Dél-Amerikában előállított és Európába szánt kábítószerek szállítására használnak. Az ENSZ Kábítószer-ellenőrzési és Bűnmegelőzési Hivatala (UNODC) szerint néhány éve már Nyugat-Afrikában is jelentős mennyiségű kábítószer fogy.

A legutóbbi nagyobb szárazföldi drogfogás Szenegálban 2022-ben volt, akkor egy Maliból érkező hűtőkamionban bukkantak 300 kilogramm kokainra. Tavaly novemberben pedig csaknem három tonna kokaint foglaltak le egy hajón a Szenegálhoz közeli nemzetközi vizeken.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 30. 19:41
×
×
×
×