eur:
384.97
usd:
354.26
bux:
68257.27
2024. május 21. kedd Konstantin
Hatalmas drogfogás. Forrás: police.hu
Nyitókép: Forrás: police.hu

Óriási mennyiségű drogot rejtett a hűtőkamion

Több mint egy tonna kokaint foglaltak le a hatóságok egy hűtőkamionban Szenegál délkeleti részén.

Az 1137 kilogrammnyi kábítószert vasárnap foglalták le Kidirában. A kamion egy szomszédos országból érkezett Szenegálba, és a kokain piaci értéke nagyjából 137 millió euró körül van. A vámhatóság közlése szerint ilyen jelentős mennyiségű kokainszállítmányt korábban még nem fogtak el az ország belsejében.

A hivatalos tájékoztatás további részletekre nem tért ki. Szenegál határos Guineával, Gambiával, Bissau-Guineával, Mauritániával és Malival. Valamennyi ország abban a tranzitzónában helyezkedik el, amelyet a drogcsempészek a Dél-Amerikában előállított és Európába szánt kábítószerek szállítására használnak. Az ENSZ Kábítószer-ellenőrzési és Bűnmegelőzési Hivatala (UNODC) szerint néhány éve már Nyugat-Afrikában is jelentős mennyiségű kábítószer fogy.

A legutóbbi nagyobb szárazföldi drogfogás Szenegálban 2022-ben volt, akkor egy Maliból érkező hűtőkamionban bukkantak 300 kilogramm kokainra. Tavaly novemberben pedig csaknem három tonna kokaint foglaltak le egy hajón a Szenegálhoz közeli nemzetközi vizeken.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között

Nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között

Nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között, a két ország ennek alapján együtt fog működni egyebek mellett a kis teljesítményű és helyigényű atomreaktorok technológiai fejlesztésében is - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden tokiói élő Facebook-bejelentkezésében. A bejelentés azután érkezett, hogy Hszi-Csin Ping kínai elnök minapi budapesti látogatásán széleskörű, a nukleáris energiatermelés teljes vertikumára vonatkozó megállapodást kötött a két kormány egymással.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×