eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay

Óriási botrány a Balatonnál

Közel félmilliárd forintnyi kárt okozott 19 sértettnek a kiterjedt kapcsolatrendszerrel rendelkező csoport.

Az egyik sértett érdekében eljáró ügyvéd kezdeményezett nyomozást a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Gazdaságvédelmi Osztályán még 2022 tavaszán csalás és más bűncselekmények gyanúja miatt - írja közleményében a rendőrség.

A szövevényessége miatt hosszan elhúzódó nyomozásban a vármegyei rendőrök megállapították, hogy a fővárosban egy kiterjedt kapcsolatrendszerű csoport követte el az ingatlancsalásokat.

Hamis ajándékozási vagy adásvételi szerződésekkel szerezték meg budapesti és Balaton-parti ingatlanok tulajdonjogát, melyek többsége végrehajtással terhelt, vagy a tulajdonosaik külföldön élnek, illetve elhaláloztak.

Az így megszerzett épületeket a csalók rövid időn belül értékesítették magánszemélyek, illetve vállalkozások részre, és az azokért kapott vételárat egymás között elosztották.

A nyomozásból az is kiderült, hogy az ingatlanok, illetve a tulajdonosok adatait olyan személyektől szerezték meg, akik ezeknek a nyilvántartására munkakörükből kifolyólag ráláttak.

A Veszprém vármegyei rendőrök a nyomozás során ez idáig 12 középkorú férfit és három nőt fogtak el és vettek őrizetbe.

Legutóbb, a napokban két férfit és a nőt Budapesten kapták el a nyomozók, majd előállításukat követően kihallgatták őket. A 42 éves gödöllői és a 33 éves balatonszárszói férfit, valamint a 48 éves budapesti nőt a rendőrök őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásukat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×