eur:
389.79
usd:
359.35
bux:
66342.1
2024. február 26. hétfő Géza
Nyitókép: PoliceHungary/YouTube

Így kell 70 millió forintnyi valutát és aranyat lopni – videó

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség eredményesen emelt vádat egy külföldi állampolgárral szemben, aki 2022 áprilisában egy társával együtt több mint 70 millió forintnak megfelelő összegű valutát és aranyat lopott el.

A kerületi ügyészség a férfival szemben bűnsegédként, különösen nagy értékre elkövetett lopás bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra. A vádirat szerint a vádlott ismeretlen társával megállapodott abban, hogy egy pénzváltással foglalkozó cég alkalmazottjától, a pénzszállítás során készpénzt és befektetési aranyat tulajdonítanak el.

A vádbeli napon, 2022. április 5-én a pénzváltó cég alkalmazottja összesen csaknem 70 millió forint összegben szállított eurót, amerikai dollárt, más valutát, valamint befektetési aranyat. A vádlott a pénzszállító autót a társával együtt, gépkocsival követte egy XIV. kerületi benzinkútig, ahol a sofőr megállt tankolni. A vádlott behajtott utána a benzinkútra, kicsit távolabb megállt, majd onnan figyelték a férfit, aki a tankolás befejezése után elindult az üzletbe fizetni. A sofőr előtte többször megpróbálta bezárni a gépkocsi ajtajait, de nem sikerült, így végül lezáratlanul hagyta a járművet. Miután bement az üzletbe, a vádlott társa kiszállt az autóból, a vádlott pedig a pénzszállító jármű mögé hajtott, és menekülésre készen várakozott – idézi fel a történteket a Fővárosi Főügyészség.

A vádlott társa azután guggolva közelítette meg a járművet, kinyitotta a vezető ülés felőli ajtót, felkapta a jobb első ülés előtt elhelyezett, értékekkel teli táskát és futásnak eredt, majd beugrott a másik autóba, a vádlott pedig azonnal gázt adott. A pénzszállító autó sofőrje az üzletből észlelte a lopást, ezért kiszaladt és

az induló autó oldalának ugorva próbálta megfékezni a tolvajokat, akik azonban elhajtottak a helyszínről.

Az elkövetők ezután a XIII. kerületbe mentek, ahol a vádlott átszállt egy másik gépkocsiba, amibe a zsákmány egy részét is átrakodta, majd a hegyeshalmi határátkelőhely felé haladva kísérelte meg elhagyni az országot, de a rendőrök még az autópályán elfogták.

Police.hu
Police.hu

A Pesti Központi Kerületi Bíróság által megtartott előkészítő ülésen a vádlott teljes körű beismerő vallomást tett, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Erre tekintettel a bíróság nyomban érdemi döntést hozott, a vádlottat váddal egyezően bűnösnek mondta ki, és ezért őt 2 év 5 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte, valamint 4 évre kiutasította Magyarország területéről.

Az ítélet jogerős.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor a parlamentben: sűrű nap áll előttünk

Orbán Viktor a parlamentben: sűrű nap áll előttünk

A miniszterelnök napirend előtti szónoklatával indult a tavaszi parlamenti félév. Az első ülésen választanak új köztársasági elnököt és hagyhatják jóvá a honatyák Svédország NATO-csatlakozásának magyar támogatását. Tartson velünk, az eseményeket folyamatosan közvetítjük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.26. hétfő, 18:00
Csizmadia Ervin
a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója
Elképesztő, amit a Magyar Telekom csinál - Érik a fordulat?

Elképesztő, amit a Magyar Telekom csinál - Érik a fordulat?

Továbbra is nagyon erős a Magyar Telekom: múlt héten is simán verte az elemzői várakozásokat a cég, ennek hatására pedig közel másfél évtizede nem látott szintre emelkedett az árfolyam. Emellett pedig a vártnál jóval magasabb osztalék is vonzóvá teszi a papírt, még a jelenlegi szinteken is. Egy biztos, az utóbbi időben nem láthattunk ilyen gyors és erős átárazódást, mint a Telekom esetében.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×