eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Doctor in hospital background with copy space. Healthcare and medical concept.
Nyitókép: NanoStockk/Getty Images

Nem akármivel gyanúsítanak egy budapesti orvost

A kitoloncolás elhalasztása érdekében pénzért adott hamis igazolást egy külföldinek egy budapesti orvos, aki ellen közfeladati helyzettel visszaélés bűntett miatt folytatnak eljárást - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtökön a police.hu oldalon.

Azt írták, hogy a nyomozás a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján még tavasszal indult, amikor az orvost egy vietnámi állampolgár nevében eljáró közvetítő kereste fel azzal, hogy ügyfelét kitoloncolnák az országból, és százezer forintot ajánlott fel egy olyan igazolásért, ami miatt a kitoloncolást elhalasztanák.

A külföldi meg sem jelent a rendelésen, az orvos azonban így is vállalta, hogy „repülésre alkalmatlan” megállapítással papírt tölt ki, csak ahhoz ragaszkodott, hogy legalább egy másik ember legyen ott, majd kiállította a hamis papírokat.

A budapesti nyomozók november 9-én hallgatták ki a gyanúsítottat: a férfi megtagadta a vallomást, az eljárás során szabadlábon védekezhet – áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×