eur:
390.64
usd:
358.88
bux:
72940.89
2024. július 22. hétfő Magdolna
Doctor in hospital background with copy space. Healthcare and medical concept.
Nyitókép: NanoStockk/Getty Images

Nem akármivel gyanúsítanak egy budapesti orvost

A kitoloncolás elhalasztása érdekében pénzért adott hamis igazolást egy külföldinek egy budapesti orvos, aki ellen közfeladati helyzettel visszaélés bűntett miatt folytatnak eljárást - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtökön a police.hu oldalon.

Azt írták, hogy a nyomozás a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján még tavasszal indult, amikor az orvost egy vietnámi állampolgár nevében eljáró közvetítő kereste fel azzal, hogy ügyfelét kitoloncolnák az országból, és százezer forintot ajánlott fel egy olyan igazolásért, ami miatt a kitoloncolást elhalasztanák.

A külföldi meg sem jelent a rendelésen, az orvos azonban így is vállalta, hogy „repülésre alkalmatlan” megállapítással papírt tölt ki, csak ahhoz ragaszkodott, hogy legalább egy másik ember legyen ott, majd kiállította a hamis papírokat.

A budapesti nyomozók november 9-én hallgatták ki a gyanúsítottat: a férfi megtagadta a vallomást, az eljárás során szabadlábon védekezhet – áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Biden visszalépett - Hogyan tovább az amerikai elnökjelölti versenyben?

Biden visszalépett - Hogyan tovább az amerikai elnökjelölti versenyben?

Joe Biden regnáló amerikai elnök vasárnap este bejelentette visszalépését a 2024-es amerikai elnökválasztástól. Már Biden utódja is meg lehet, hiszen az elnök Kamala Harris alelnök elnökjelöltségét támogatja. Az eddigi pollok alapján ez azonban nem javítaná jelentősen a demokraták esélyeit Donald Trump republikánus elnökjelölttel szemben, aki úgy fogalmazott, hogy Harrist még könnyebb lesz megvernie, mint Bident.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×