eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
fotó: ügyészség
Nyitókép: ügyészség

Súlyos büntetést szabtak ki a rendőrökkel versenyző váci ámokfutóra

Hivatalos személy elleni erőszak, közúti veszélyeztetés és eltiltás hatálya alatti járművezetés miatt végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a férfit, aki több közlekedési szabályt súlyosan megszegve menekült a rendőrök elől.

Augusztus 1-én a Pest vármegyei férfi a többszöri fény és hangjelzés ellenére sem állt meg Vácon a vele szemben intézkedő rendőröknek, és a forgalmas M2-es autóút irányába, majd a főúton haladva a megengedett sebességhatár néhol kétszeres túllépésével továbbhajtott. Az esetről az Infostarton is beszámoltunk, részletesen leírva az esetet. Idéztük azt a rendőrt, aki végül is megállította az ámokfutót.

"Dolgozott az adrenalin, de tudtam, higgadtnak kell maradnom”

– emlékezett vissza az eseményekre Gál Zsombor őrmester. Ez nem csoda, hiszen a rendszám nélküli, szürke kocsi követését még Vácon kezdte meg az őrmester két kollégájával egy kocsiban. Nem volt ismeretlen számára, korábban többször kapta már közlekedési szabálysértésen, vagy éppen eltiltás hatálya alatt közlekedve, ezért tudta, nincs jogosítványa.

Mögé sorolt és jelezte, álljon meg, de a sofőr nem mutatkozott együttműködőnek, rátaposott a gázra és az M2 felé vette az irányt – az őrmester feltolta a szirénát és a kéklámpát, majd utána zúzott.

Végül ütközéssel állították meg – más rendőrautókkal együtt – a menekülőt.

A vád szerint a – járművezetéstől korábban már eltiltott – elkövető átlépte a záróvonalat, a szembejövő gépjárműveket fékezésre, illetve lehúzódásra kényszerítette, valamint többször szándékosan nekiütközött a követésébe időközben bekapcsolódó rendőrségi gépjárműveknek, és több alkalommal vészfékezésre kényszerítette a mögötte haladó szolgálati gépkocsi vezetőjét.

fotó: ügyészség
fotó: ügyészség

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség indítványával egyetértve a bíróság - az elkövetés óta letartóztatásban lévő –

fiatal férfit 5 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, 10 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől, valamint elrendelte a korábban kiszabott 6-6 hónapos, próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását

– áll a közleményben.

A férfi vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt többszörösen büntetett, jelenleg is több büntetőeljárás folyik ellene, és kétszer ítélték már el eltiltás hatálya alatti járművezetés miatt – jelezte a főügyészség.

fotó: ügyészség
fotó: ügyészség

Hozzátették: az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője felmentésért és enyhítésért fellebbezett. A bíróság az ügyészi indítványnak megfelelően a férfi letartóztatását a másodfokú döntésig fenntartotta.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×