eur:
389.31
usd:
362.7
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Virágok és mécsesek Baumann Péter szolgálatteljesítés közben elhunyt rendőr fotóinál az újbudai rendőrkapitányságnál tartott megemlékezésen 2023. január 13-án. Január 12-én este három intézkedő rendőrt késsel sebesített meg egy férfi Újbudán, majd az utcára menekült, ahol az egyik járőr figyelmeztető lövést követően lábon lőtte, és elfogták. A három sérült rendőrt, illetve a lábon lőtt támadót kórházba vitték. Baumann Péter, a XI. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja azonban olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban életét vesztette.
Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Döntés az újbudai rendőrgyilkosról: kiderült, mikor áll bíróság elé

Akár még a börtönt is megúszhatja a januárban egy járőrt halálra késelő férfi.

Október 10-én, az előkészítő üléssel megkezdődik az újbudai rendőrgyilkosként ismert Sz. Szilárd pere a Fővárosi Törvényszéken – tudta meg a Mandiner Szabó Józseftől, a bíróság szóvivőjétől. A Központi Nyomozó Főügyészség júliusban közölte, hogy vádat emelt a férfi ellen, aki január 12-án egy késsel kioltotta az ellene intézkedni akaró Baumann Péter rendőrszázados életét.

A férfi a rendőri intézkedés során egy 17 centiméter pengehosszúságú tőrrel mellkason szúrta Baumann Pétert, aki ennek következtében hősi halált halt. Egy másik rendőrt a vállán, harmadik társukat pedig a combján szúrta meg a tettes.

Az ügyészség Sz. Szilárd ellen több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat, ugyanakkor a vádlott kóros elmeállapotára tekintettel a férfi kényszergyógykezelésének elrendelését indítványozta.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy ezzel

az elkövető megúszhatja az életfogytiglani fegyházat, és a gyakorlat szerint a kényszergyógykezelés alatt álló elítéltek állapotát ötévente felülvizsgálják,

és ha pozitív változás áll be a férfi elmeállapotában és már nem lesz ön- és közveszélyes, akár szabadlábra is kerülhet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×