eur:
386.93
usd:
363.79
bux:
56135.72
2023. szeptember 22. péntek Móric
Virágok és mécsesek Baumann Péter szolgálatteljesítés közben elhunyt rendőr fotóinál az újbudai rendőrkapitányságnál tartott megemlékezésen 2023. január 13-án. Január 12-én este három intézkedő rendőrt késsel sebesített meg egy férfi Újbudán, majd az utcára menekült, ahol az egyik járőr figyelmeztető lövést követően lábon lőtte, és elfogták. A három sérült rendőrt, illetve a lábon lőtt támadót kórházba vitték. Baumann Péter, a XI. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja azonban olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban életét vesztette.
Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Döntés az újbudai rendőrgyilkosról: kiderült, mikor áll bíróság elé

Akár még a börtönt is megúszhatja a januárban egy járőrt halálra késelő férfi.

Október 10-én, az előkészítő üléssel megkezdődik az újbudai rendőrgyilkosként ismert Sz. Szilárd pere a Fővárosi Törvényszéken – tudta meg a Mandiner Szabó Józseftől, a bíróság szóvivőjétől. A Központi Nyomozó Főügyészség júliusban közölte, hogy vádat emelt a férfi ellen, aki január 12-án egy késsel kioltotta az ellene intézkedni akaró Baumann Péter rendőrszázados életét.

A férfi a rendőri intézkedés során egy 17 centiméter pengehosszúságú tőrrel mellkason szúrta Baumann Pétert, aki ennek következtében hősi halált halt. Egy másik rendőrt a vállán, harmadik társukat pedig a combján szúrta meg a tettes.

Az ügyészség Sz. Szilárd ellen több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat, ugyanakkor a vádlott kóros elmeállapotára tekintettel a férfi kényszergyógykezelésének elrendelését indítványozta.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy ezzel

az elkövető megúszhatja az életfogytiglani fegyházat, és a gyakorlat szerint a kényszergyógykezelés alatt álló elítéltek állapotát ötévente felülvizsgálják,

és ha pozitív változás áll be a férfi elmeállapotában és már nem lesz ön- és közveszélyes, akár szabadlábra is kerülhet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.22. péntek, 18:00
Vecsei Miklós
felzárkóztatásért felelős miniszterelnöki biztos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke
„Ha csak le akarod tudni a munkát, csináld otthonról, de ha fejlődni akarsz a szakmádban, menj be az irodába”

„Ha csak le akarod tudni a munkát, csináld otthonról, de ha fejlődni akarsz a szakmádban, menj be az irodába”

A fenti idézet a Bécsben megrendezett CEE Property Forum 2023 konferencia irodapiaci panelbeszélgetésében hangzott el és bár nem értett egyet vele mindenki, mégis jól mutatja, hogy mennyire központi kérdés még mindig a piac szereplői számára az otthoni munkavégzés. Természetesen nem véletlenül, ugyanis az irodai kihasználtság végső soron a bérleti díjakra, a hozamokra, a fejlesztői és befektetői döntésekre egyaránt hatással van. Vajon mit gondolnak erről a kelet-közép-európai régió szakértői? És hogy látják a Magyarországon dolgozó vezetők?

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×