eur:
389.43
usd:
358.82
bux:
66312.12
2024. február 26. hétfő Géza
Mécsesek égnek Baumann Péter főtörzsőrmester emlékére a Rendőrségi Igazgatási Központban tartott sajtótájékoztató helyszínén 2023. január 13-án. A rendőrség elindította az előző napon este megölt körzeti megbízott hősi halottá nyilvánítási folyamatát - jelentette be a rendőrség szóvivője budapesti sajtótájékoztatóján. Három intézkedő rendőrt késsel sebesített meg egy támadó Újbudán, egyikük belehalt sérüléseibe. A támadót elfogták.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Rendőrgyilkosság - a rendőrök vallottak a bíróságon, a vádlott viszont "nem bírt magával"

A vád szerint Sz. Szilárd a XI. kerületi Lecke utca egyik társasházában késsel támadt a vele szemben intézkedő három rendőrre. Baumann Péter főtörzsőrmester a kórházba szállítást követően elhunyt. Két társa túlélte a támadást. Az elkövető próbált elmenekülni a helyszínről, a közeli villamosmegállóban azonban a rendőröknek sikerült egy lábra célzott lövéssel megállítani.

Folytatódott kedden a Fővárosi Törvényszéken az újbudai rendőrgyilkossággal vádolt Sz. Szilárd büntetőpere. A Blikk összegzése szerint a férfi első megszólalásában felháborodva közölte, hogy az ügyében keletkezett összes papírt kidobta, mert annyira felidegesítette magát az ott leírtakon, amikor a cellájában tanulmányozta. Továbbá azt sem értette, hogy miért nem születik kedden ítélet, amikor ő ebben a hiszemben jött a tárgyalásra.

A tárgyalás az intézkedő rendőrök meghallgatásával kezdődött.

Kállai László a lap szerint beszámolt arról, hogy hárman intézkedtek a helyszínen. Elmondták a támadónak, Sz.-nek a tényállást, és hogy kell tennie a béke érdekében. "Először ezt megértette, majd a bilincseléskor változtatott és ellenállt. Leoltódott a villany és ekkor kezdődött a baj… Valahogy elestünk, én a lábánál voltam. Először engem szúrt meg… Azt nem láttam, amikor a társaimat megszúrta. Aztán valahogy kiszabadult a házból. Utánarohantunk, elesett. Ekkor adtam le a végső lövést" - mondta.

Sz. Szilárd reagálásában cáfolta a rendőr által elmondottakat. Szembesítésük eredménytelen volt.

A másik meghallgatott rendőr, Dobos László arról beszélt, hogy amikor kommunikálni kezdett Sz.-szel, azt érezte, hogy valami nincs rendben vele.

"Feszengő állapotban volt. Közben pedig voltak teljesen jó pillanatai is, amikor észlelte a valóságot... Kérdeztem tőle, hogy van-e nála bármilyen eszköz. Mutatta, hogy a nadrágjában van egy kés. Már nyúlt is érte. Kértem, hogy ne tegye. Újra odanyúlt, ezért én is odatettem a kezem, ebben a pillanatban Baumann Péter is odanyúlt és elvette… Azt mondta Sz., hogy fél, hogy Baumann le fogja szúrni… Majd lejött az emeletről Kállai is… Aztán a földre kerültünk és megszerezte Pétertől a kést… Csak később vettem észre, hogy engem megszúrt. Amikor lefelé rohantam, mondtam is Petinek: »Basszus töki, megszúrtak.« Erre ő: »Laci bácsi engem is.« Ekkor beszéltem vele utoljára" – idézte fel a drámai pillanatokat az intézkedést vezető rendőr.

Sz. szerint Dobos László nem mondott igazat.

A Blikk azt írta, a vádlott a tárgyalás alatt olyan mértékben volt szemtelen és tiszteletlen a bírónővel (többször ki is próbálta oktatni), hogy az azonnal berekesztette és elnapolta a tárgyalást.

(A nyitóképen: Mécsesek Baumann Péter főtörzsőrmester emlékére a Rendőrségi Igazgatási Központban 2023. január 13-án, a tragikus eset másnapján.)

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor a parlamentben: sűrű nap áll előttünk

Orbán Viktor a parlamentben: sűrű nap áll előttünk

A miniszterelnök napirend előtti szónoklatával indult a tavaszi parlamenti félév. Az első ülésen választanak új köztársasági elnököt és hagyhatják jóvá a honatyák Svédország NATO-csatlakozásának magyar támogatását. Tartson velünk, az eseményeket folyamatosan közvetítjük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.26. hétfő, 18:00
Csizmadia Ervin
a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója
Kilőtték az első ukrán Abrams harckocsit, új verzió jelent meg Navalnij haláláról – Háborús híreink hétfőn

Kilőtték az első ukrán Abrams harckocsit, új verzió jelent meg Navalnij haláláról – Háborús híreink hétfőn

Az ukrán fegyveres erők egyik szóvivője bejelentette, feladták a Donyeck megyei Lasztocskine falut. Az orosz védelmi minisztérium megerősítette, hogy bevették a települést. Marija Pevcsik, Alekszej Navalnij munkatársa egy YouTube-on megjelent videóban azt állította, Vlagyimir Putyin parancsára ölték meg az orosz ellenzéki vezetőt, éppen azelőtt, hogy egy fogolycsere keretében kiadták volna az Egyesült Államoknak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×