eur:
389.5
usd:
363.09
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Mécsesek égnek Baumann Péter főtörzsőrmester emlékére a Rendőrségi Igazgatási Központban tartott sajtótájékoztató helyszínén 2023. január 13-án. A rendőrség elindította az előző napon este megölt körzeti megbízott hősi halottá nyilvánítási folyamatát - jelentette be a rendőrség szóvivője budapesti sajtótájékoztatóján. Három intézkedő rendőrt késsel sebesített meg egy támadó Újbudán, egyikük belehalt sérüléseibe. A támadót elfogták.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Rendőrgyilkosság - a rendőrök vallottak a bíróságon, a vádlott viszont "nem bírt magával"

A vád szerint Sz. Szilárd a XI. kerületi Lecke utca egyik társasházában késsel támadt a vele szemben intézkedő három rendőrre. Baumann Péter főtörzsőrmester a kórházba szállítást követően elhunyt. Két társa túlélte a támadást. Az elkövető próbált elmenekülni a helyszínről, a közeli villamosmegállóban azonban a rendőröknek sikerült egy lábra célzott lövéssel megállítani.

Folytatódott kedden a Fővárosi Törvényszéken az újbudai rendőrgyilkossággal vádolt Sz. Szilárd büntetőpere. A Blikk összegzése szerint a férfi első megszólalásában felháborodva közölte, hogy az ügyében keletkezett összes papírt kidobta, mert annyira felidegesítette magát az ott leírtakon, amikor a cellájában tanulmányozta. Továbbá azt sem értette, hogy miért nem születik kedden ítélet, amikor ő ebben a hiszemben jött a tárgyalásra.

A tárgyalás az intézkedő rendőrök meghallgatásával kezdődött.

Kállai László a lap szerint beszámolt arról, hogy hárman intézkedtek a helyszínen. Elmondták a támadónak, Sz.-nek a tényállást, és hogy kell tennie a béke érdekében. "Először ezt megértette, majd a bilincseléskor változtatott és ellenállt. Leoltódott a villany és ekkor kezdődött a baj… Valahogy elestünk, én a lábánál voltam. Először engem szúrt meg… Azt nem láttam, amikor a társaimat megszúrta. Aztán valahogy kiszabadult a házból. Utánarohantunk, elesett. Ekkor adtam le a végső lövést" - mondta.

Sz. Szilárd reagálásában cáfolta a rendőr által elmondottakat. Szembesítésük eredménytelen volt.

A másik meghallgatott rendőr, Dobos László arról beszélt, hogy amikor kommunikálni kezdett Sz.-szel, azt érezte, hogy valami nincs rendben vele.

"Feszengő állapotban volt. Közben pedig voltak teljesen jó pillanatai is, amikor észlelte a valóságot... Kérdeztem tőle, hogy van-e nála bármilyen eszköz. Mutatta, hogy a nadrágjában van egy kés. Már nyúlt is érte. Kértem, hogy ne tegye. Újra odanyúlt, ezért én is odatettem a kezem, ebben a pillanatban Baumann Péter is odanyúlt és elvette… Azt mondta Sz., hogy fél, hogy Baumann le fogja szúrni… Majd lejött az emeletről Kállai is… Aztán a földre kerültünk és megszerezte Pétertől a kést… Csak később vettem észre, hogy engem megszúrt. Amikor lefelé rohantam, mondtam is Petinek: »Basszus töki, megszúrtak.« Erre ő: »Laci bácsi engem is.« Ekkor beszéltem vele utoljára" – idézte fel a drámai pillanatokat az intézkedést vezető rendőr.

Sz. szerint Dobos László nem mondott igazat.

A Blikk azt írta, a vádlott a tárgyalás alatt olyan mértékben volt szemtelen és tiszteletlen a bírónővel (többször ki is próbálta oktatni), hogy az azonnal berekesztette és elnapolta a tárgyalást.

(A nyitóképen: Mécsesek Baumann Péter főtörzsőrmester emlékére a Rendőrségi Igazgatási Központban 2023. január 13-án, a tragikus eset másnapján.)

Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Moszkva ma bejelentette: orosz kézre került a donyecki Berdicsi. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×