eur:
394.74
usd:
371.3
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Börtönből irányította a főnök a nemzetközi bűnbandát

Európa számos országban tevékenykedő, nyugat-balkáni drog és lőfegyverek illegális kereskedelmével foglalkozó bűnszervezet számolt fel az Europol.

Horvátországban, Szlovéniában, Bosznia-Hercegovinában, Hollandiában, Olaszországban, Belgiumban és Németországban végrehajtott akció során az előállítások mellett a nyomozók feltárták, hogy a csoportot egy bosznia-hercegovinai állampolgár vezeti, aki jelenleg négyéves börtönbüntetését tölti Olaszországban.

A nyomozóknak sikerült megállapítaniuk, hogy a bandavezér hogyan szervezte börtöncellájából a bűnszervezetet és miként irányította a csoport tevékenységét. A vádlott vélhetően rendszeresen adott parancsokat és utasításokat társainak kábítószer- és lőfegyver-kereskedelemmel kapcsolatos ügyekben.

Az előállítások mellett a felsorolt országokban a nyomozók átkutattak számos helységet, köztük egy belgiumi börtöncellát, valamint egy hollandiai garázst és több épületet Horvátországban, Németországban, Szlovéniában és Bosznia-Hercegovinában, ahol a csoport kábítószert, lőfegyvert és lőszereket tárolt.

Az akciónapon 148 ezer euró (mintegy 56 millió forint) készpénzt, 18 lőfegyvert, köztük 2 géppuskát, valamint 2512 lőszert, 500 gramm TNT-t detonátorokkal, több mint 15 kilogramm kokaint, 11 kilogramm heroint, 3 kiló amfetamint, 7 kiló marihuánát és 10 kilogramm hasist, továbbá rendvédelmi egyenruhákat és hamis személyazonosító okmányokat foglaltak le.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×