eur:
392.85
usd:
366.36
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
fotó: pixabay
Nyitókép: Pixabay

Magyar rendőrautók száguldottak át az osztrák határon

A magyarok egy grúz embercsempészt üldöztek. Végül Ausztriában sikerült megállítani a 27 éves férfit.

A 27 éves grúz állampolgár a közelmúltban nagy sebességgel lépte át autójával a sopronkeresztúri (Deutschkreutz) határátkelőt. Járművében egy török ​​család ült három kisgyermekkel - írja a vaol.hu.

A határátlépéskor a csempészt már két magyar rendőrautó is követte. A

Az őrült rohanás közben az S31-es úton a férfi egy őket megállítani próbálkozó osztrák rendőrautónak is nekiment. Felsőpulya (Oberpullendorf) térségében pedig két parkoló autó megrongált. A csempészt végül Szabadbárándnál (Großwarasdorf), kiszállt az autóból és gyalog bemenekült az erdőbe. A török ​​családot a járműben hagyta.

A rendőrök gyalog követték a szökevényt, szolgálati kutyákat és drónokat is bevetettek. A keresésbe még egy helikopter is becsatlakozott. Végül egy szemtanú hívta a rendőrséget, aki látta, hogy a menekülő kijön az erdőből, és beszállt egy olasz rendszámú autóba.

Nem jutottak messzire, mert a rendőrök nem sokkal később megállították ezt az autót az S31-es úton, Sopronújlak (Neutal) közelében. A 27 éves keresett férfin kívül további három 25, 27 és 33 éves grúz állampolgár is ült a járműben, mindegyiket embercsempészet gyanúja miatt letartóztattak.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×