eur:
389.22
usd:
367.33
bux:
55930.01
2023. szeptember 29. péntek Mihály
fotó: pixabay
Nyitókép: Fotó: Pixabay: https://www.pexels.com/hu-hu/foto/ablakok-auto-autolampak-epuletek-532001/

Magyar rendőrautók száguldottak át az osztrák határon

A magyarok egy grúz embercsempészt üldöztek. Végül Ausztriában sikerült megállítani a 27 éves férfit.

A 27 éves grúz állampolgár a közelmúltban nagy sebességgel lépte át autójával a sopronkeresztúri (Deutschkreutz) határátkelőt. Járművében egy török ​​család ült három kisgyermekkel - írja a vaol.hu.

A határátlépéskor a csempészt már két magyar rendőrautó is követte. A

Az őrült rohanás közben az S31-es úton a férfi egy őket megállítani próbálkozó osztrák rendőrautónak is nekiment. Felsőpulya (Oberpullendorf) térségében pedig két parkoló autó megrongált. A csempészt végül Szabadbárándnál (Großwarasdorf), kiszállt az autóból és gyalog bemenekült az erdőbe. A török ​​családot a járműben hagyta.

A rendőrök gyalog követték a szökevényt, szolgálati kutyákat és drónokat is bevetettek. A keresésbe még egy helikopter is becsatlakozott. Végül egy szemtanú hívta a rendőrséget, aki látta, hogy a menekülő kijön az erdőből, és beszállt egy olasz rendszámú autóba.

Nem jutottak messzire, mert a rendőrök nem sokkal később megállították ezt az autót az S31-es úton, Sopronújlak (Neutal) közelében. A 27 éves keresett férfin kívül további három 25, 27 és 33 éves grúz állampolgár is ült a járműben, mindegyiket embercsempészet gyanúja miatt letartóztattak.

Címlapról ajánljuk

Az osztrákoknak elege lett a pontatlan magyar vasútból, drasztikusat léptek

Az ÖBB a vágányzár első két hetének tapasztalatai és többszöri figyelmeztetés után ma egyoldalúan bejelentette: jövő hétfőtől levágja a magyar vonatokat a nyugat-európai hálózatról és kettévágja Bécsben a Linz, Salzburg, München fele továbbmenő budapesti railjet vonatokat - írja Vitézy Dávid a közösségi oldalán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.29. péntek, 18:00
Vinkó József
a Magyar Konyha főszerkesztője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×