eur:
392.43
usd:
367.51
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Forrás: Facebook/Gyömrő Város Önkormányzata

Új gyanúsított a gyömrői bűnszervezet ügyében

Az egyik strómant is gyanúsítottként hallgatta ki nemrég a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Újabb gyanúsítottja van annak az ügynek, amelyben bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt nyomoznak - írja a Magyar Nemzet. Az ügyben érintett Gyömrő ellenzéki polgármestere, Gyenes Levenete is. Az újabb gyanúsítottról azt feltételezik, hogy a bűnszervezet egyik strómanja volt. Egyelőre szabadlábon védekezhet, az okirathamisítási gyanúval szemben. Az ügyben a Nemzeti Adóés Vámhivatal Nyugat-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága nyomoz, és

az eljárásnak eddig tizenkilenc gyanúsítottja van.

Mint arról az Infostart beszámolt, szeptember közepén hatósági személyek jelentek meg Gyömrő polgármesterének otthonánál. Gyenes Leventét őrizetbe vették, majd öt társával együtt harminc napra le is tartóztatta a Szombathelyi Járásbíróság.

A polgármester nem vetette meg a luxust, és évekkel ezelőtt a Szegedi Ítélőtábla mondta ki bűnösnek folytatólagosan elkövetett adócsalás bűntette és folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítás vétsége miatt. Emiatt kilenc hónap, két évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték, helyben hagyva az elsőfokú ítéletet. Az úgynevezett „számlagyáras” perben Gyenes Levente a hetedrendű vádlott volt. A hatályos jogszabályok szerint a képviselőtestületnek méltatlansági eljárást kellett volna indítania polgármestere ellen, ezt nem megvárva Gyenes benyújtotta lemondását, de 2019-ben végül újraválasztották.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 15:12
×
×
×
×