eur:
394.5
usd:
365.27
bux:
65461.77
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Rendőrök nyomokat rögzítenek egy ötszintes panelháznál a szegedi Szatymazi utcában 2018. január 1-jén. Az épületben megölte barátnőjét egy 29 éves férfi, majd öngyilkosságot próbált meg elkövetni.
Nyitókép: MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Életfogytiglant kapott a brutális gyilkos

Szegeden két hajléktalant gyilkolt meg különös kegyetlenséggel a börtönből éppen csak szabadult elkövető.

Mint arról az Infostart is beszámolt korábban, az ugyancsak hajléktalan férfi egy nappal a szabadulása után követte el gyilkosságokat.

A korábban többször büntetett, más bűncselekmény miatt jelenleg is jogerős szabadságvesztését töltő férfit különös kegyetlenséggel, több ember és védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek a bíróság. A törvényszék döntött arról, hogy a vádlott nem bocsátható feltételes szabadságra.

A két sértett és harmadik társuk Újszegeden, egy kiserdőben alakított ki fából és fóliából lakóhelyiséget. A vádlott alkalmi ismerősük volt, néha a sértettek engedélyével ott tartózkodhatott, de ott nem aludhatott. A vádlott, kihasználva az egyik sértett távollétét, beköltözött lakrészébe és néhány napot ott aludt. A visszatérő sértett ezt észrevette és elzavarta a vádlottat.

A vádlott tavaly január 6-án már sötétedés után tért vissza az erdőbe, a külön helyiségben alvó áldozatokat előbb egy ötven centiméteres, fanyelű bozótvágó késsel többször fejbe ütötte, majd elvágta a torkukat. A férfi elment a helyszínről, a rendőrök - az akkor érvényben lévő kijárási korlátozás miatt - a városban igazoltatták, és miközben átvizsgálták, apróbb vérfoltokat vettek észre a ruháján, a vádlott eközben maga mondta el, hogy megölt két embert.

A helyszínre visszatérve azt mondta a rendőröknek, ha a harmadik férfi is ott lett volna, őt is megöli.

A férfi néhány részletet leszámítva az emberöléseket elismerte, és bár azt vallotta, csupán egyszer ütötte meg az első áldozatot, a szakértői vélemény szerint 17 alkalommal sújtott le a kezdetben védekezni próbáló férfi fejére a machetével. Állítása szerint miután végzett az erősebb testalkatú áldozattal vette észre a bejáratnál a másik ott lakó, beteges, nehezen mozgó férfit, aki visszament a lakrészébe. A vádlott úgy fogalmazott, úgy érezte, nem maradhat tanúja a történteknek, ezért utána ment, és bár úgy látta, a férfi kezeit összekulcsolva imádkozik, őt is többször megütötte a bozótvágókéssel, majd elvágta a torkát. Az áldozatok nyakának átvágását azzal indokolta a vádlott a bíróság előtt, nem akarta, hogy áldozatai tovább szenvedjenek.

A szakértői vélemények szerint- a vádlott állításával szemben - a második áldozat nagy valószínűséggel aludt, amikor a támadás érte, nem találtak rajta semmilyen védekezésre utaló nyomot.

Az igazságügyi elmeorvos szakértő szerint nem zárható ki, hogy a tárgyalás során az emberölésről mindvégig tárgyilagosan, részletesen beszámoló vádlott újabb hasonló bűncselekményeket követne el.

Horváth-Tóth Imola bíró az indokolás során kifejtette, a vádlott az őt befogadó sértettekkel szemben követett el rendkívül kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekményt. Úgy fogalmazott, csak az elkövető elszigetelésével érhető el a büntetés egyik célja, a társadalom védelme.

Az ítélet ellen a vádlott és védője eltérő minősítés és enyhítés érdekében fellebbezett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×