eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Fotó: police.hu videójából való

Gyalog menekült a drónt használó rendőrök elől a szabálytalankodó autós

Mozgalmas hetük volt a Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőröknek. Törökszentmiklóson drónokat vetettek be, míg Szolnokon szórták a gyorshajtási bírságokat.

Törökszentmiklóson a drónra szerelt kamera 9 járműről készített olyan légifelvételt, amelyeken jól látható, hogy a sofőr szabálysértést követ el. Az egyik helyi Stop-táblánál figyeltek a levegőből - írja a rendőrség.

A drónfelvételen jól látható két gépjárművezető, akik szabálytalankodtak. Közülük az egyik szabálysértő észlelte a tőle 200 méterre figyelő rendőröket, a járművel egy kapubejáróban hagyva megállt, kiszállt a gépkocsiból és gyalogosan akarta elhagyni a helyszínt.

A drónkezelő ezt észlelte, szólt a társainak, akik megállították a férfit és még az is kiderült, nem véletlenül próbált meg elmenekülni a rendőrök elől. A szonda ugyanis kimutatta, hogy ivott, és ezért 100.000 forint közigazgatási bírságot kapott.

Szolnokon traffipaxoztak a rendőrök. Az akció során az egyenruhások 16 gyorshajtót fényképeztek le, három sofőrnek közigazgatási bírságot szabtak ki, egy esetben helyszínen fizettettek, valamint 12 esetben az objektív felelősség alapján kezdeményeztek közigazgatási eljárást az üzemben tartóval szemben.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×