eur:
392.89
usd:
366.07
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: police.hu

Házilag készített elektromos eszközzel próbálta megölni feleségét a férfi – fotók

A Pest Megyei Főügyészség az elkövető ellen előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat.

A vádirat szerint az elkövető és a sértett házassága 37 év után megromlott, és a nő külföldre költözött. A férfi a nő elköltözését nem tudta elfogadni, és az a véleménye alakult ki, hogy a nőnek új párkapcsolata van. Telefonon, illetve üzeneteken keresztül, többek között öngyilkossággal való fenyegetésekkel igyekezett feleségét rávenni a visszaköltözésre – írja az eset részleteit a Pest Megyei Főügyészség.

Mivel felesége nem tért vissza közös otthonukba, a férfi végül úgy döntött, megöli őt. Búcsúleveleket írt gyerekeiknek, majd egy vezetékből és két szögből készített egy elektromos hálózatra csatlakoztatható eszközt.

A nő a gyermeke és unokái látogatására tért vissza 2021 júniusában, az férfival közös piliscsabai házukban szállt meg. Egyik este az elkövető lerészegedett, majd kihasználva, hogy a nő a ház teraszán ült,

az elektromos hálózatra csatlakoztatta az eszközt, és a felesége mögé lépve a hátába nyomta.

A nő abban a pillanatban, ahogy észlelte a támadást, felugrott, így elkerülte a halálos áramütést. Ezután kimenekült az utcára, ahová a férfi egy késsel a kezében követte. A nőnek sikerült az őt utolérő, ittas férfitól elvenni a kést, majd telefonon segítséget hívni. A helyszínre kiérkező rendőrök a férfit az helyszínen elfogták.

(Nyitóképen: a merénylethez használt elektromos eszköz.)

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×