eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: YouTube/PoliceHungary

Holttestet találtak a pletyka nyomán a rendőrök - videó

A rendőrök a holland férfinek eleinte semmi nyomát nem találták. Aztán végül egy nyomozónak elsúgott "úgy tudom" vezetett nyomra.

Elfogták egy négy évvel ezelőtti szigetszentmártoni gyilkosság feltételezett tettesét - jelentette be a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság főkapitány helyettese pénteken Budapesten. Latorovszky Gábor sajtótájékoztatóján közölte: kiderült, hogy a korábban eltűntként keresett holland férfit 2018 tavaszán a 68 éves magyar üzlettársa verte agyon egy vita hevében.

A holland férfi hozzátartozója 2020-ban a budaörsi rendőrkapitányságon jelezte, nem tud kapcsolatba lépni rokonával. A nyomozás során feltérképezték a holland férfi kapcsolatrendszerét és kiderült, hogy a 68 éves Z. Józseffel évtizedes üzleti és baráti kapcsolatban állt. Közös cégeik voltak Magyarországon és Németországban is. Kiderült, hogy a holland férfit 2018 óta nem látta senki, az üzlettársa pedig mindenkinek azt mondta, hogy barátja külföldön tartózkodik.

A rendőrök felvették a kapcsolatot a német és a holland hatóságokkal, telefontársaságokkal, pénzintézetekkel, ám a férfinek semmi nyomát nem találták, ezért az volt a gyanújuk, hogy bűncselekmény áldozata lett, ezért bűntetőeljárást indítottak az ügyben.

A police.hu oldalon szereplő beszámoló szerint aztán egy ráckevei nyomozó 2022. május 13-án jutott személyes kapcsolatai révén információhoz: úgy tudják, meghalt és elásták egy szigetszentmártoni ház udvarán, pletykálták, ő pedig haladéktalanul jelentést tett a hallottakról, mire a büntetőeljárási gépezet be is indult.

A holttestet végül május 25-én a Pest Megyei Kutató-Mentő szolgálat tetemkereső kutyájának segítségével találták meg a szigetszentmártoni ház udvarán, ott, ahová a tettes elásta. Az eb viselkedése egyértelmű volt, jelzése helyén először markolóval, majd ásókkal, lapátokkal folytatódott a terület megtisztítása. Közel 3 órával később, egy méter mélyről került elő az első bizonyíték, egy emberi koponya. A gödör kiásása után sikerült felszínre hozni a holttestet, amelyet soron kívül igazságügyi orvosszakértői vizsgálatokra szállítottak. Halálának pontos okára, idejére szakértő adhat választ.

A gyanúsított Z. József beismerő vallomást tett; elmondta: 2018 tavaszán anyagi természetű vita során ordibáltak egymással, a vita hevében pedig meglökte üzlettársát, aki elzuhant, legurult a lépcsőn és beverte a fejét, ami vérzett, de a férfi lábra állt. Erre Z. József felkapott egy betonvasat és 2-3 alkalommal lesújtott rá. Az áldozat testét ezután az udvari komposztáló gödörbe dobta, és földet halmozott rá

A főkapitányság emberölés gyanúja miatt őrizetbe vette a férfit, a bíróság pedig elrendelte a letartóztatását - mondta Latorovszky Gábor.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×