eur:
393.27
usd:
366.82
bux:
66705.95
2024. április 25. csütörtök Márk
Caucasian angry and aggressive man threatening with fist.
Nyitókép: Andranik Hakobyan/Getty Images

Ukrán származása miatt hagytak helyben egy férfit Tatabányán

A Tatabányai Járásbíróság gyorsított eljárásban hozott ítéletet a bántalmazóval szemben.

A megállapított tényállás szerint a vádlott 2022. március 23-án 21 óra 26 perckor egy tatabányai dohánybolt előtt, a háború elől korábban Magyarországra menekülő, ukrán állampolgárságú és ukrán anyanyelvén barátjával telefonon beszélgető sértetthez ment, majd kérdőre vonta, hogy hozzá és a vele lévő társához szólt-e? A sértett erre nemmel válaszolt, mire a gyanúsított megkérdezte, hogy „Ukrán vagy?”. A sértett igenlő válasza után a gyanúsított ököllel megütötte, majd a sértettet az ukrán nemzetiséghez való tartozása miatt folyamatosan szidalmazni és bántalmazni kezdte, több alkalommal ismét megütötte, illetve megrúgta. A vádlott a sértett bántalmazásával annak ellenére sem hagyott fel, hogy a dohányboltban tartózkodó eladó és több vásárló is emiatt számon kérte, sőt a sértett segítségére siető egyik vásárlót is megfenyegette – olvasható a Tatabányai Törvényszék honlapján.

A vádlott bántalmazása következtében a sértett nyolc napon túl gyógyuló sérülésként jobb oldali arcüregcsontjának törését, valamint több, 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett el.

A Tatabányai Járásbíróság a vádlottat közösség tagja elleni erőszak bűntette és testi sértés bűntette miatt 2 év 8 hónap börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet nem jogerős, mivel a vádlott és a védője fellebbezést jelentett be.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Az MNB két gyorskölcsönző intézmény több, aggályosnak ítélt általános szerződési feltételeit módosíttatta az érintett piaci szereplőkkel együttműködve, ezt megelőzően pedig biztosítási termékek ÁSZF-jeit tette egyértelműbbé a fogyasztók számára. A hatékony „puha” felügyelési eszközök és az intézmények fogyasztóbarát hozzáállása miatt nem volt szükség közérdekű keresetek indítására a tisztességtelen feltételek módosítása érdekében - közölte a felügyelet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×