INFORÁDIÓ
2022. június 28. kedd
Irén, Levente

erőszak

ítélet

bántalmazás

ukrajna

tatabánya

menekült

Caucasian angry and aggressive man threatening with fist.

Ukrán származása miatt hagytak helyben egy férfit Tatabányán

Infostart

A Tatabányai Járásbíróság gyorsított eljárásban hozott ítéletet a bántalmazóval szemben.

A megállapított tényállás szerint a vádlott 2022. március 23-án 21 óra 26 perckor egy tatabányai dohánybolt előtt, a háború elől korábban Magyarországra menekülő, ukrán állampolgárságú és ukrán anyanyelvén barátjával telefonon beszélgető sértetthez ment, majd kérdőre vonta, hogy hozzá és a vele lévő társához szólt-e? A sértett erre nemmel válaszolt, mire a gyanúsított megkérdezte, hogy „Ukrán vagy?”. A sértett igenlő válasza után a gyanúsított ököllel megütötte, majd a sértettet az ukrán nemzetiséghez való tartozása miatt folyamatosan szidalmazni és bántalmazni kezdte, több alkalommal ismét megütötte, illetve megrúgta. A vádlott a sértett bántalmazásával annak ellenére sem hagyott fel, hogy a dohányboltban tartózkodó eladó és több vásárló is emiatt számon kérte, sőt a sértett segítségére siető egyik vásárlót is megfenyegette – olvasható a Tatabányai Törvényszék honlapján.

A vádlott bántalmazása következtében a sértett nyolc napon túl gyógyuló sérülésként jobb oldali arcüregcsontjának törését, valamint több, 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett el.

A Tatabányai Járásbíróság a vádlottat közösség tagja elleni erőszak bűntette és testi sértés bűntette miatt 2 év 8 hónap börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet nem jogerős, mivel a vádlott és a védője fellebbezést jelentett be.

Nyitókép: Andranik Hakobyan/Getty Images
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018