INFORÁDIÓ
2022. június 29. szerda
Péter, Pál

rablás

vádemelés

kecskemét

büntetett előélet

A sötétben követte, majd váratlanul rárontott áldozatára

A sötétben követte, majd váratlanul rárontott áldozatára

Infostart

A kecskeméti ügyészség rablás bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt a többszörösen büntetett előéletű, lopásokból élő támadóval szemben.

A vádirat szerint a munkahellyel, rendszeres jövedelemmel nem rendelkező kecskeméti férfi 2021. december 29-én az esti órákban, Kecskemét egyik külvárosi utcájában gyalogosan haladva észrevette az előtte haladó, de szemmel láthatóan ittas állapotban lévő sértettet és követni kezdte. Röviddel később váratlanul belerúgott a sértett lábába, elgáncsolva őt, amitől a földre került. Ezután a rabló áldozata kezéből olyan erővel tépte ki a táskáját, hogy annak füle elszakadt. A sértett táskájában mobiltelefonja, 1500 forint, illetve néhány személyes okmánya volt, amit a helyszínről futva távozó támadó magával vitt.

A nyomozás során kiderült, hogy a férfi előző hónapban egy kecskeméti festékbolt hátsó, nyitott udvaráról ellopott egy kerékpárt is, ami nem került elő, ezért a sértett a nyomozás során kára megtérítése érdekében polgári jogi igényt jelentett be – olvasható a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő férfit rablás bűntette mellett lopás és közokirattal visszaélés vétségével is vádolja, ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Ügyében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Nyitókép: Magyarország Ügyészsége
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018