eur:
392.82
usd:
366.57
bux:
66776.6
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Magyarország Ügyészsége

A sötétben követte, majd váratlanul rárontott áldozatára

A kecskeméti ügyészség rablás bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt a többszörösen büntetett előéletű, lopásokból élő támadóval szemben.

A vádirat szerint a munkahellyel, rendszeres jövedelemmel nem rendelkező kecskeméti férfi 2021. december 29-én az esti órákban, Kecskemét egyik külvárosi utcájában gyalogosan haladva észrevette az előtte haladó, de szemmel láthatóan ittas állapotban lévő sértettet és követni kezdte. Röviddel később váratlanul belerúgott a sértett lábába, elgáncsolva őt, amitől a földre került. Ezután a rabló áldozata kezéből olyan erővel tépte ki a táskáját, hogy annak füle elszakadt. A sértett táskájában mobiltelefonja, 1500 forint, illetve néhány személyes okmánya volt, amit a helyszínről futva távozó támadó magával vitt.

A nyomozás során kiderült, hogy a férfi előző hónapban egy kecskeméti festékbolt hátsó, nyitott udvaráról ellopott egy kerékpárt is, ami nem került elő, ezért a sértett a nyomozás során kára megtérítése érdekében polgári jogi igényt jelentett be – olvasható a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő férfit rablás bűntette mellett lopás és közokirattal visszaélés vétségével is vádolja, ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Ügyében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 15:12
×
×
×
×