eur:
393.83
usd:
365.36
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Magyarország Ügyészsége/YouTube

Kis híján agyonvertek egy férfit a Belvárosban a telefonjaiért – videó

A vádlottak egy VII. kerületi lépcsőházban bántalmazták életveszélyesen alkalmi ismerősüket azért, hogy a telefonjait megszerezzék.

A vádirat szerint a vádlottak – egy 26 és egy 38 éves férfi – 2021. május 31. napjáról másnapra virradóan a VII. kerület, Astoria közelében tartózkodtak, és kéregettek a buszmegállóban várakozóktól. 2 óra körül a férfiak odamentek a sértetthez, akibe a 26 éves férfi először belekötött, többször nekiment, majd beszélgettek.

Pár perc beszélgetés után, sértett betért egy VII. kerületi kisboltba, ahová a 26 éves vádlott követte. A boltban a sértett némi aprópénzt, és egészségügyi maszkot adott a vádlottnak, hogy tudjon venni egy üveg bort. Az üzletből távozva a férfiak a sértettel együtt egy társasházhoz mentek. A lépcsőház hátsó részén, a szemetestároló folyosón az elkövetők a sértett telefonjait követelték, majd azok megszerzése érdekében, mindketten ököllel, nagy erővel, testszerte ütlegelték a sértettet, aki a földre került, és elvesztette az eszméletét.

Amikor a támadók már azt gondolták, hogy az eszméletlen, erősen vérző sértett meghalt, elvették a mobiltelefonjait, majd távoztak

– olvasható az ugyeszseg.hu oldalon.

Reggel a társasház egyik lakója talált rá a sértettre, majd értesítette a mentőket és a rendőröket. A sértett a bántalmazás következtében életveszélyes fejsérüléseket szenvedett, az életét csak az mentette meg, hogy a lakó időben segítséget hívott, ezáltal időben orvosi ellátásban részesült.

A férfiak az elvett telefont egy üzletben eladták, később azonban a rendőrök lefoglalták, majd a sértettnek visszaadták.

A Fővárosi Főügyészség a két támadót nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja, és velük szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsáthatók. A 26 éves férfi letartóztatásban van, társa más ügyben jogerős szabadságvesztését tölti.

Az alábbi felvételen az látható, hogy bűncselekményt megelőzően, a 26 éves vádlott követi az éjjel-nappali boltba a sértettet, aki aprópénzt és egy maszkot ad neki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×