eur:
389.63
usd:
364.89
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
bandit pulls out his pocket folding knife to threats. a robber with a knife in the hoodie. mafia.
Nyitókép: Diy13/Getty Images

Küllemét elváltoztatva, késsel felfegyverkezve lépett be a kisboltba – videó

Tettéről később beszámolt egy barátjának, aki a rabláshoz használt dolgokat a Dunába dobta.

A vádirat szerint a 23 éves elkövető 2021. augusztus 13-án, a hajnali órákban bement egy VIII. kerületi éjjel-nappali élelmiszerüzletbe, amit már napok óta figyelt azért, hogy pénzt raboljon. A férfi elváltoztatta a küllemét, ruháját kitömte, parókát vett fel, valamint maszkot húzott. Amikor belépett az üzletbe, elővett egy ruhadarabba tekert, körülbelül 20 cm pengehosszúságú kést, és azzal fenyegetve felszólította a két eladót, hogy adják oda a bevételt, majd a pult mögé terelte őket.

A vádlott ezután megfenyegette az eladókat, hogy megszurkálja őket, ha nem nyitják ki a kasszát. A fenyegetés hatására az egyikük végül kinyitotta a pénztárgépet. Ekkor egy vásárló érkezett az üzletbe, ezért a vádlott átnyúlt a pulton a kasszába, és onnan magához vett mintegy 83 ezer forint készpénzt, majd távozott az üzletből.

A férfi a rablást követően, 2021. augusztus 15-én átment egy barátjához, ahova egy tornazsákban magával vitte a rabláshoz használt kést, pulóvert, nadrágot és parókát, majd azt a barátja lakásán hagyta. Aznap este a két férfi együtt szórakozott, és ennek során a vádlott beszámolt barátjának az általa elkövetett rablásról, illetve a tornazsákról. Másnap, amikor a barát tudomást szerzett arról, hogy a férfit a rendőrség elfogta, a lakásán hagyott tornazsákot, benne a kést, pulóvert, nadrágot és parókát – azért, hogy a rendőrök azokat ne találják meg – kivitte az Óbudai-szigetre és a Dunába dobta.

A Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség a 23 éves férfit felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével, 22 éves társát pedig bűnpártolás vétségével vádolja. A kerületi ügyészség a rablóval szemben végrehajtandó fegyházbüntetés, bűnpártoló társával szemben pedig pénzbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban.

A rablásról készült felvétel az ugyeszseg.hu-n tekinthető meg.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×