eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: YouTube/PoliceHungary

Piszkos alkut ajánlott a két rendőr a tilosban járó sofőrnek

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség előnyért hivatali kötelességét megszegve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat három férfi ellen a Debreceni Törvényszék Katonai Tanácsánál.

A vádirat szerint 2019 májusában két rendőr határrendészeti járőrszolgálatot látott el, és két Hajdú-Bihar megyei település közötti útszakaszon megállítottak egy fát szállító pótkocsit vontató – nehéz tehergépkocsinak minősülő – járműszerelvényt.

A rendőrök intézkedni kezdtek a járművet vezető férfival szemben és közölték vele, hogy szabálysértést követett el, mert a járműszerelvénnyel az adott úton nem közlekedhetne.

Amikor az egyik rendőr az intézkedés helyszínéről kissé eltávolodott, a másik rendőr felajánlotta a férfinak, hogy ha pénzt ad nekik, akkor elkerülheti a szabálysértési eljárást és a szankciót.

A férfi ebbe beleegyezett és megkérdezte, hogy mennyit adjon, amire a rendőr azt válaszolta, hogy mindkettejüknek elegendőt

– olvasható az ugyeszesg.hu-n.

A férfi ezután a neki korábban visszaadott forgalmi engedélybe rejtve, egy tízezer forintos bankjegyet adott át a rendőrnek, aki a pénzt magához vette, majd azt társának adta, aki a pénz elfogadásával egyetértve, azt kabátjának belső zsebébe eltette.

A férfi a történteket távozása után jelezte főnökének, aki minderről értesítette a rendőrök elöljáróit, akik egy ellenőrzés keretében megtalálták náluk a jogtalan előnyként elfogadott bankjegyet.

A korrupciós pénzt átadó férfi a nyomozás során beismerő vallomást tett, míg a két rendőr – akiknek azóta megszűnt szolgálati jogviszonya – tagadta a bűncselekmény elkövetését.

Az ügyészség vádiratában a vesztegető férfival szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett, míg a volt rendőrökkel szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×