INFORÁDIÓ
2021. november 27. szombat
Virgil

zaklatás

szakítás

bíróság

vádemelés

Rosszul viselte a szakítást, közel 18 ezerszer hívta volt kedvesét

Rosszul viselte a szakítást, közel 18 ezerszer hívta volt kedvesét

Infostart

A férfi a távoltartást elrendelő bírósági határozat, majd a távoltartási szabályok megszegése miatt kiszabott rendbírság ellenére sem hagyott fel a zaklatással.

A 46 éves vádlott 2016-tól 2020 májusáig él párkapcsolatban a sértettel. Ezt követően a szakítást a férfi nem volt hajlandó elfogadni. A vádirat szerint a vádlott 2020 májusától kezdve a nő akarata ellenére, napi rendszerességgel, jellemzően telefonhívásokkal, de üzenetekkel is próbált kapcsolatba lépni a sértettel, valamint többször megjelent a nő lakásánál is azért, hogy a sértett kibéküljön vele.

A sértett számos alkalommal kérte a vádlottat, hogy hagyja őt békén és ne hívja őt, de a férfi tovább zaklatta. Amikor a nő felvette a telefont, a férfi rendszerint számonkérte őt, hogy hol van, mit csinál, van-e új párkapcsolata, valamint féltékenységből fakadó becsmérlő kijelentéseket tett – olvasható a Fővárosi Főügyészség sajtóközleményében.

A vádlott ezen túlmenően ismerte a sértett közösségi profiljához, valamint az e-mail fiókjához tartozó jelszavakat, és azokat felhasználva több alkalommal kutakodott volt barátnője üzeneteiben, e-mailjeiben, valamint a közösségi profiljában üzeneteket, illetve ismerősöket törölt.

A férfi a 2020. május és 2021. január közötti időszakban mintegy 14 000 alkalommal kezdeményezett hívást vagy küldött üzenetet a sértettnek. A folyamatos zaklatás, illetve a sértett mindennapi életvitelének súlyos megzavarása miatt a Budai Központi Kerületi Bíróság a vádlottal szemben 2021. januárban távoltartást rendelt el.

A vádlott a távoltartás magatartási szabályait megszegte, a sértettel továbbra is folyamatosan, több százszor próbált kapcsolatba lépni, ezért őt a bíróság 2021. március végén 150 000 forint rendbírsággal sújtotta. A vádlott azonban a kiszabott rendbírság ellenére is folytatta a zaklatást. 2020 májusától a 2021. május 13. napján történt őrizetének elrendeléséig

csaknem 18 ezer hívást kezdeményezett a sértett felé.

A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség mindezek után, a bűnismétlés veszélyének kizárására a továbbiakban nem látott más lehetőséget, mint a zaklató letartóztatását, ezért 2021. május közepén a kényszerintézkedés elrendelését indítványozta a nyomozási bírónál, aki az indítvánnyal egyetértett, és a férfi letartóztatását elrendelte.

A lefolytatott nyomozás eredményeként a kerületi ügyészség a férfival szemben zaklatás, valamint információs rendszer megsértése miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra, végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozva.

Nyitókép: Unsplash.com
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018