eur:
392.8
usd:
366.08
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Unsplash.com

Rosszul viselte a szakítást, közel 18 ezerszer hívta volt kedvesét

A férfi a távoltartást elrendelő bírósági határozat, majd a távoltartási szabályok megszegése miatt kiszabott rendbírság ellenére sem hagyott fel a zaklatással.

A 46 éves vádlott 2016-tól 2020 májusáig él párkapcsolatban a sértettel. Ezt követően a szakítást a férfi nem volt hajlandó elfogadni. A vádirat szerint a vádlott 2020 májusától kezdve a nő akarata ellenére, napi rendszerességgel, jellemzően telefonhívásokkal, de üzenetekkel is próbált kapcsolatba lépni a sértettel, valamint többször megjelent a nő lakásánál is azért, hogy a sértett kibéküljön vele.

A sértett számos alkalommal kérte a vádlottat, hogy hagyja őt békén és ne hívja őt, de a férfi tovább zaklatta. Amikor a nő felvette a telefont, a férfi rendszerint számonkérte őt, hogy hol van, mit csinál, van-e új párkapcsolata, valamint féltékenységből fakadó becsmérlő kijelentéseket tett – olvasható a Fővárosi Főügyészség sajtóközleményében.

A vádlott ezen túlmenően ismerte a sértett közösségi profiljához, valamint az e-mail fiókjához tartozó jelszavakat, és azokat felhasználva több alkalommal kutakodott volt barátnője üzeneteiben, e-mailjeiben, valamint a közösségi profiljában üzeneteket, illetve ismerősöket törölt.

A férfi a 2020. május és 2021. január közötti időszakban mintegy 14 000 alkalommal kezdeményezett hívást vagy küldött üzenetet a sértettnek. A folyamatos zaklatás, illetve a sértett mindennapi életvitelének súlyos megzavarása miatt a Budai Központi Kerületi Bíróság a vádlottal szemben 2021. januárban távoltartást rendelt el.

A vádlott a távoltartás magatartási szabályait megszegte, a sértettel továbbra is folyamatosan, több százszor próbált kapcsolatba lépni, ezért őt a bíróság 2021. március végén 150 000 forint rendbírsággal sújtotta. A vádlott azonban a kiszabott rendbírság ellenére is folytatta a zaklatást. 2020 májusától a 2021. május 13. napján történt őrizetének elrendeléséig

csaknem 18 ezer hívást kezdeményezett a sértett felé.

A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség mindezek után, a bűnismétlés veszélyének kizárására a továbbiakban nem látott más lehetőséget, mint a zaklató letartóztatását, ezért 2021. május közepén a kényszerintézkedés elrendelését indítványozta a nyomozási bírónál, aki az indítvánnyal egyetértett, és a férfi letartóztatását elrendelte.

A lefolytatott nyomozás eredményeként a kerületi ügyészség a férfival szemben zaklatás, valamint információs rendszer megsértése miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra, végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozva.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×