eur:
394.03
usd:
365.68
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Töredékáron igyekezett átjátszani a milliárdos ingatlant a szerelmes felszámoló

A Fővárosi Főügyészség két nővel és egy férfival szemben szabadságvesztés büntetést indítványoz.

A vádirat szerint egy 46 éves nő 2016-ban felszámolóbiztosként járt el egy cég felszámolásánál. A társaság tulajdonát képezte egy budapesti telek és a rajta lévő irodaház is.

A nő, a vele szerelmi kapcsolatban álló 49 éves férfival együtt elhatározta, hogy áron alul megszerzik az ingatlant. Azt tervezték, hogy a felszámolóbiztos az irodaházat piaci érték alatt értékesíti egy másik cégnek, amelyet egy 40 éves nő képviselt formailag, valójában azonban a 49 éves férfi irányított. A felszámolóbiztos nő ugyan pályázatot írt ki, azonban az információkat elsődlegesen a férfival osztotta meg, illetve az ingatlan megtekintésére csak egy napon jelölt ki egy négyórás időtartamot – olvasható a Fővárosi Főügyészség sajtóközleményében.

A férfi által irányított cég végül

eredményesen pályázott egy szándékosan eltúlzott ajánlattal, azonban a vételárat nem tudta és nem is akarta megfizetni.

Színlelt adásvétellel és más jognyilatkozat csalárd jellegű megtételével – amellyel a formálisan eljáró 40 éves nő is tisztában volt – a vádlottak elérték, hogy a föld és a rajta álló épület tulajdonjoga elváljon, így a férfi által irányított cég a második körben csak az épületre pályázott.

A vádlottak célja az volt, hogy a több mint egymilliárd forint értékű irodaházat 160 millió forintért ,,játsszák ki”.

Az ügylet végül meghiúsult, mert a 46 éves nő helyett más felszámolóbiztoshoz került az ingatlan értékesítése.

A terv lelepleződött, a három résztvevő ellen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei folytattak le eredményes nyomozást.

A Fővárosi Főügyészség a három terhelt ellen – a 49 éves férfival és a 40 éves nővel szemben mint bűnsegédek ellen – színlelt vagyoncsökkentéssel elkövetett, minősített eseti csődbűntett kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékhez. Az ügyészség – beismerés hiányában – végrehajtandó börtönbüntetés, pénzbüntetés – a 40 éves nő esetében cégvezetéstől eltiltás – és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×